Dodik Ubjedljiva i veličanstvena pobjeda SNSD-a

Srna foto: A. Čavić
Dodik Ubjedljiva i veličanstvena pobjeda SNSD-a

Banjaluka - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da je SNSD ostvario ubjedljivu i veličanstvenu pobjedu na lokalnim izborima u Republici Srpskoj.

"SNSD je doživio uspjeh veći od onoga kada smo počinjali. U odnosu na prošle izbore pobijedili smo u 11 opština više", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Izbornom štabu SNSD-a u Banjaluci.

Navodeći da nije bilo nikakvih incidenata na današnjim izborima, Dodik je naglasio da je Republika Srpska pokazala puni demokratski kapacitet, kao i prije sedam dana kada je održan referendum.

"Republika Srpska jeste u sedam dana dva puta pobijedila. Demokratičnost i način kako je narod u Srpskoj reagovao samo može da impresionira i da mu se čestita", dodao je Dodik.

On je ocijenio da je narod u Srpskoj osjetio razlike u politikama koje se ogledaju u borbi za narod SNSD-a i koalicionih partnera i izdaje koju čini Savez za promjene.

"Narod je izabrao SNSD i odlučio koju politiku podržava, a sjajan rezultat imamo u Banjaluci. Ubjediljvo vodimo u Trebinju, blizu smo u slavlja u nekim drugim opštinama, a spektakularno smo pobijedili u Zvorniku, Gradišci, Prnjavoru, Laktašima, Srpcu, a vjerujem da smo pobijedili i u Bijeljini", rekao je Dodik i dodao da je SNSD pobijedio u Krupi na Uni, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Oštroj Luci, Petrovcu, Drniću, Čelincu, Derventi, Brodu, Kalinoviku….

On je čestitao DNS-u koji je pobijedio u pet opština i SP-u koja je vlast osvojila u četiri lokalne zajednice, kao i svim članovima SNSD-a.

Dodik je naglasio da izdaja kod srpskog naroda ne prolazi i da su zbog toga na izborima dramatično kažnjeni SDS, PDP I NDP, a posebno lider ove partije Dragan Čavić.

"Ovo je bila fer i regularna pobjeda na izborima, a postigli smo kao politička partija jedan od najboljih rezultata u regionu, što je frustrirajuće za ove koji su 10 godina u opoziciji. Narod je podržao politiku ulaska BiH u EU, ali i sa kime bi trebalo da se pregovara o našem status u Uniji, što je delegitimisalo poziciju takozvanih srpskih predstavnika u Savjetu ministara BiH", rekao je Dodik, napominjući da je, za razliku od opozicionih lidera u Srpskoj, premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao SNSD-u na izbornoj pobjedi.

On je napomenuo da trenutno u Srebrenici prednost ima srpski kandidat za načelnika opštine.

"Ne želim da proglasim pobjedu u Srebrenici. Oni koji su govorili da SNSD sa svojim kandidatom neće poštivati tragediju i žal drugog naroda itekako su pogriješili. Poštivaćemo tragediju Bošnjaka u Srebrenici, ali ćemo jasno obilježavati i suosjećati sa srpskim žrtvama u ovom mjestu, a vjerujem da će naš načelnik imati u vidu činjenicu da se u Srebrenici desio ogroman zločin i da to niko ne može da ospori", dodao je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, narod Srpske želi umjerene politike, one koje su spremne da brane nacionalni interes.

"Savez za promjene ne znači uvijek promjene na bolje, a sada se pokazalo da su to promjene na gore. SNSD nije uspio da riješi sve probleme, ali smo povećali bruto domaći proizvod, plate, koje su više nego u region, što je narod prepoznao. SNSD se jasno bavi politikama, a ne strančarenjem", zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana