Додик: У Сарајеву ћу афирмисати интересе Српске

Срна
Додик: У Сарајеву ћу афирмисати интересе Српске

Источно Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да осјећа понос што представља Републику Српску и да је у Сарајево дошао да афирмише интересе Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да има примарну одговорност према Републици Српској која га је изабрала на ову функцију, али да не жели никоме другоме да чини лоше.


“Веома сам свјестан гдје сам изабран и кога представљам. Ја нисам изабран у БиХ као Србин, већ као Србин у Републици Српској”, рекао је за РТРС Додик у Источном Сарајеву, гдје је вечерас у сједишту институција Републике Српске приредио пријем поводом инаугурације.

Он је навео да је потребно вратити БиХ на уставни концепт и омогућити већу видљивост ентитета.

Додик је поновио да је високи представник радио на штету ентитета, што мора бити заустављено и нагласио да је страни интервенционизам био штетан за БиХ.

Говорећи о чланству БиХ у ЕУ, Додик је навео да само Уставом дефинисана БиХ треба да буде препозната на европском путу.

“Статус кандидата је потребан, ми то хоћемо, али неке европске структуре хоће да виде другу БиХ и то је немогуће. БиХ је по свом Уставу то што јесте и нема могућности да се промијени њена основна уставна структура”, истакао је Додик и поновио да БиХ неће бити члан НАТО-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана