Додик: Суд и Тужилаштво формирани за егзекуцију над Србима

Срна
Додик: Суд и Тужилаштво формирани за егзекуцију над Србима

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су Суд и Тужилаштво БиХ фомирани да би вршили неправду и егзекуцију над Србима.

Предсједник Српске је истакао да ове двије правосудне институције нису мјесто гдје се дијели правда.

"Ове институције то показују од како су формиране", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, коментаришући јутрошња хапшења осумњичених за ратне злочине на подручју Добоја и Теслића.

Он је напоменуо да је видљиво да нису процесуирана лица одговорна за злочине почињене над Србима, наводећи као примјер подручје Брчког, гдје је у једном селу убијено 80 Срба, а лица која су починила тај злочин раде у институцијама дистрикта.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ јутрос су на подручју Добоја и Теслића ухапсили осумњичене за ратне злочине Андрију Бјелошевића /60/, Милана Савића /62/, Душана Кузмановића /59/, Предрага Маркочевића /57/, Маринка Ђукића /50/ и Мирослава Пијуновића /58/.

Ухапшени су и Добривој Ћулибрк /58/, Драган Маријановић /43/, Дарио Славуљица /41/, Саша Гаврановић /48/, Предраг Суботић /42/, Витомир Девић /47/ и Зоран Шљука /57/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана