Додик: Српски војници добродошли, али Српска неће молити никога у Сарајеву да им омогући долазак

Срна
Додик: Српски војници добродошли, али Српска неће молити никога у Сарајеву да им омогући долазак

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Срни да су припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ добродошли на обиљежавање 9. јануара - Дана Републике, те да нико нема проблем са тим да они учествују у прослави.

"Али ни ја, нити било ко из Републике Српске неће да моли икога у Сарајеву да се омогући њихов долазак и учешће на обиљежавање Дана Републике. Неприхватљиво је да Трећи појешадијски пук буде у неком ћошку као прошле године, невидљив и постројен у част појединца, а не у име Републике Српске", рекао је Додик на питање да прокоментарише позив који му је упутио члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић да промијени одлуку и омогући учешће српских војника у Оружаним снагама БиХ на прослави 9. јануара - Дана Републике у Бањалуци.


Додик је нагласио да Република Српска слави 9. јануар и не инати се било коме, па ни међународној заједници нити политичком Сарајеву, те да с тога своју прославу жели да организује на начин прихватљив празнику који прославља и са људима чије присуство неће и не може бити оспоравано.

"Ми желимо почасни вод полиције Републике Српске постројен у име и у част Републике Српске, са симболима Републике Српске, и ми га имамо. То није вод у славу и част Милорада Додика или Младена Иванића, и ту се нас двојица изгледа разликујемо", истакао је предсједник Републике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана