Додик: Српски народ био страдалнички тамо гдје није имао државу и војску

Срна
Додик: Српски народ био страдалнички тамо гдје није имао државу и војску

НИШ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Нишу да је српски народ познат по антифашистичкој борби и борби за слободу и да је научио да је страдалнички народ тамо гдје није имао организовану своју државу и војску.

“У менталитету српског народа и његово поимање слободе је везано за државу која се манифестује кроз јаку и организовану војску и службе безбједности које треба да осигурају ту слободу. И ово је посвећено томе и обиљежавању дана слободе”, рекао је Додик новинарима у Нишу послије приказа способности Војске и Министарства унутрашњих послова Србије под називом “Одбрана слободе” одржаног у оквиру обиљежавања Дана побједе над фашизмом.

Додик је оцијенио да је приређен интересантан приказ способности, организованости, материјалне оспособљености и перфектне обучености Војске и полиције.

“Испуњена су нам срца радошћу. Ово је парада свих нас посвећена обиљежевању дана слободе, али и порука да Србија има чиме да брани своју слободу и, како то често истиче предсједник (Александар) Вучић, слободу српског народа гдје год да се налази. Ово је и гаранција да се више никада неће десити 'Олуја' или нешто слично”, поручио је Додик.

Додик је истакао да Вучић преферира разговаре на политичком нивоу, али ако неко кани да употријеби силу против Срба било гдје, па и изван Србије, онда је Србија та која има одговорност и дужност да помогне.

Он је изразио задовољство што је у неким сегментима параде учествовала и индустрија Српске као што је бањалучки “Космос”, који је радио на рехабилитацији застарјелих војних система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана