Dodik: Srpska tekovina srpskog naroda - referendum će biti održan

Srna
Dodik: Srpska tekovina srpskog naroda - referendum će biti održan

Prnjavor - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Prnjavoru da je Srpska velika istorijska tekovina srpskog naroda i da kao takva mora biti očuvana i poručio da će referendum o Danu Republike Srpske biće održan 25. septembra i nema nijednog razloga da tako ne bude.

"Urušavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske prethodi tome da se uruši naziv Republike Srpske. Moramo biti svjesni toga i zato moramo da idemo na referendum", istakao je predsjednik Dodik.


On smatra da je Savjet za sprovođenje mira /PIC/ svojim pozivom vlastima Republike Srpske da ne održi referendum pokazao neobjektivnost.

"Sve ono što je napisano čitali smo prethodnih dana u izjavama Bakira Izetbegovića, što znači da je PIC portparol Bakira Izetbegovića i nije objektivan u tom pogledu. Pozivam narod da izađe na referendum, da pokažemo jedinstvo", naglasio je Dodik.

Ambasadori Upravnog dobora PIC-a, uz izdvojeno mišljenje Rusije, pozvali su juče vlasti Republike Srpske da ne održe referendum o Danu Republike Srpske.

Dodik: Darko Tomaš ima nesumnjivo stranačko povjerenje

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Prnjavor Darko Tomaš čovjek koji je dok je ranije obavljao dužnost načelnika pokazao svoju sposobnost i koji na predstojećim lokalnim izborima ima podršku najvišeg rukovodstva stranke.
Dodik, koji je večeras u Prnjavoru prisustvovao konvenciji SNSD-a, kaže da je Tomaš čovjek zbog koga je na ovaj prostor došlo niz projekata koji su se ostvarivali prethodnih godina, a najveći je izgradnja auto-puta, zahvaljujući čemu će Prnjavor riješiti jedan od najvažnijih komunikacijskih problema.

"Tomaš je čovjek koji je nesumnjivo dobio moje povjerenje i povjerenje SNSD-a. Mi vjerujemo da je dosadašnja lokalna politika u Prnjavoru bila grupaška i pojedinačna i da je bila usmjerena na promociju vrijednosti koje nisu odgovarale svim građanima ove opštine. Zato smo večeras ovdje da podržimo Darka Tomaša i SNSD", rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a izrazio je uvjerenje da kandidati ove stranke na oktobarskim izborima, uz podršku republičkih institucija, imaju snagu da poboljšaju stanje u opštini Prnjavor.

Kandidat za načelnika opštine Darko Tomaš istakao je da će se prioriteti u naredne četiri godine zasnivati na tri stuba - ekonomski snažan Prnjavor, budućnost Prnjavora zasnovana na mladim ljudima i socijalno odgovoran Prnjavor.

"Za svaki od ovih stubova imamo konkretne mjere. Smatram da su ovaj program i naša politika izuzetno mogući, provodivi i ostvarivi u narednom periodu", zaključio je Tomaš.

Na večerašnjoj konvenciji SNSD-a predstavljeni su kandidati Opštinskog odbora stranke na predstojećim lokalnim izborima.

Konvenciji su kao gosti prisustvovali brojni istaknuti članovi stranke sa svih nivoa vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana