Dodik: Srpska spremna da pomogne poljoprivrednicima

Glas Srpske
Dodik: Srpska spremna da pomogne poljoprivrednicima

Bijeljina - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srpska spremna da pomogne poljoprivrednim proizvođačima i da će onima koji su imali štetu od elementarnih nepogoda biti donirane određene količine goriva, đubriva i ostalog repromaterijala za jesenju sjetvu.

"Ranije smo dali pravo na 'plavi dizel', ali to je dovoljno za one koji bi trebalo da održavaju proizvodnju. Međutim, za one kojima je u elementarnim nepogodama uništeno sve, to nije dovoljno", rekao je Dodik novinarima tokom posjete semberskom selu Amajlije.

Dodik je napomenuo da postoji plan da se poljoprivrednicima pomogne na svaki mogući način, a od ključne važnosti je da pomoć države dođe do pravih domaćina, do ljudi koji se bore i vjeruju.

"Ako ove godine ne uspiju da zasiju, onda u idućoj svakako neće imati ništa", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske, koji je danas u Amajlijama kod Bijeljine posjetio porodicu Ivanović, rekao je da, osim pomoći u vaučerima, poljoprivredni proizvođači zaslužuju svu pomoć i pažnju države koju će, kako kaže, sigurno i dobiti.

Dodik, koji je kod Ivanovića pozvan na "trostruko slavlje" ove porodice, rekao je da ga raduju riječi domaćina Predraga Ivanovića, koji je rekao da onaj koji radi, bez obzira na sve, može da računa da ima.

"Domaćinstvo u kojem smo danas može da posluži kao primjer mnogima", rekao je Dodik i čestitato domaćinima tri decenije braka, unuče i završetak fakulteta njihove kćerke.

Dodik je istakao da je srpski narod narod naučen i potrebno je da se okuplja oko važnih jubileja.

Predrag Ivanović je rekao da je život poljoprivrednika koji hoće da rade dobar, a ko neće, ne može ništa ni imati. On je naveo da je bilo štete za mještane Amajlija nakon velikih elementarnih nepogoda, ali da se sada mora raditi i izdržati.

"Bilo je pomoći od države u vaučerima, a postoje i obećanja za jesenju sjetvu. Sve to nam mnogo znači", rekao je Ivanović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik večeras će prisustvovati prezentaciji države Izrael u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" Bijeljina, a prije toga će u svojstvu predsjednika SNSD-a prisustvovati proširenom radnom sastanku Gradskog odbora ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana