Додик: Српска привржена изворном Дејтону

Срна
Додик: Српска привржена изворном Дејтону

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на састанку у Бањалуци са групом америчких конгресмена да је Српска привржена изворном Дејтонском споразуму, те да би требало поштовати слово тог документа, истичући да су велики неспоразуми у БиХ почели од тренутка када је међународним интервенционизмом овај споразум почео да се мијења.

Додик је изразио очекивање да се Американци снажније заложе за досљедну примјену Дејтонског мировног споразума, који није само зауставио рат, већ је успоставио и политичко-правни систем у земљи, с обзиром на то да су они имали активан приступ у стварању овог споразума.


Он је информисао делегацију америчког Конгреса и о економској ситуацији у Републици Српској, истичући да је Српска, упркос изазовима, очувала економску и финансијску стабилност.

Говорећи о потреби инвестирања у привреду Републике Српске, Додик је нагласио да су амерички инвеститори добродошли у Српску, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Конгресмен Роберт Адерхолт, који је предводио делегацију САД, сматра да постоји потреба да се ставови Републике Српске још више приближе америчком Конгресу, као и другим релевантним политичким факторима у тој земљи.

Проширити сарадњу са руским компанијама

На састанку предсједника Републике Српске Милорада Додика са делегацијом Санкт Петербурга досадашње пословне активности руских компанија у Српској оцијењене су као успјешне, уз констатацију да је остало довољно простора да се унапређују и проширују.
Додик је током састанка у Бањалуци изразио задовољство квалитетом сарадње Српске и Санкт Петербурга, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Посјета Бањалуци делегације Санкт Петербурга, коју је предводио Елгиз Качајев,
проистекла је из договора које је предсједник Републике Српске постигао са губернатором Санкт Петербурга Георгијем Полтавченком у априлу у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана