Додик: Српска мора да се ослања на производњу из Србије

Срна
Додик: Српска мора да се ослања на производњу из Србије

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас, уочи отварања Међународног сајма наоружања и војне опреме "Партнер 2017" у Београду, да Српска остварује своју уставну улогу да гарантује безбједност грађанима због чега мора да се ослања на производњу из Србије.

Додик је рекао новинарима у Београду да је за Републику Српску веома значајно да Србија рехабилитује своју намјенску индустрију и привуче излагаче из окружења.

Он је подсјетио да је Влада Србије уложила велике напоре и средства да би дошла до нових производа, што је, како је оцијенио, изузетно значајно.

Додик је рекао да је намјенска индустрија на овим просторима увијек била важан дио економског развоја.

Он је истакао да су у БиХ странци девастирали сваки облик производње наоружања, те да се сада покушава ова област рехабилитовати реконструкцијом старог наоружања.

"За нас је веома важна чињеница да у Федерацији БиХ има шест фабрика наоружања, а код нас су оне уништене. У том погледу, остварујемо уставну улогу да осигурамо безбједност Републике Српске. Ми морамо да се ослањамо на производе из Србије и зато данас присуствујем отварању овог сајма", рекао је Додик.

Предсједник Србије Александар Вучић отвориће данас у Београду Међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2017".

Током три сајамска дана представиће се бројни домаћи и инострани произвођачи, а присуство су раније Срни потврдили и представници Техничког ремонта из Братунца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана