Додик: Српска листа треба да буде по вољи Срба из ФБиХ

Срна
Додик: Српска листа треба да буде по вољи Срба из ФБиХ

Бањалука - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да о формирању евентуалне српске листе у Федерацији БиХ /ФБиХ/ за предстојеће изборе треба да одлуче Срби који живе у овом ентитету, а не лидери политичких партија.

Додик је истакао да подржава договор људи који живе у ФБиХ без обзира из које су политичке партије, те да је друго питање зашто тај договор није по захтјеву лидера СДС-а Вукоте Говедарице или лидера ПДП-а Бранислава Бореновића.


Он је подсјетио да СНСД, заједно са коалиционим партнерима, има власт у неколико општина у ФБиХ.

“Људима који живе у ФБиХ не желимо да наметнемо ниједно рјешење. Како се они договоре, то ћемо поштовати. Листа ће се звати жсрпска листаж у коју могу да уђу сви, наравно. СНСД не прави никакву селекцију али, ипак, зна се да је СНСД партија која од свих српских партија годинама у ФБиХ прави највећи резултат и то се мора поштовати”, поручио је Додик.

Он је поновио да договор у вези са листом мора бити договор људи који живе у ФБиХ, јер они носе тежину живота и политичке борбе у том ентитету.

“Они су фактор који ће то одредити, а не ја или било ко други”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Координација Срба Мостар, као кровно тијело свих српских организација у Мостару, позвала је све српске странке из Републике Српске да се окупе на заједничкој листи у ФБиХ на предстојећим општим изборима у октобру.

Из Координације напомињу да се Срби само јединствени могу изборити за своје легалне и легитимне представнике и за своја права у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана