Dodik: Srpska je bezbjedna sredina

Srna
Dodik: Srpska je bezbjedna sredina

Banjaluka - Povodom izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića o mogućem novom terorističkom napadu u BiH, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je Srpska odgovorna za bezbjednost na svojoj teritoriji.

Bez obzira na teroristički napad koji se dogodio u Zvroniku Dodik kaže da je Republika Srpska bezbjedna sredina, a Policija Srpske jedna je od najosposobljenijih bezbjednosnih agencija u regionu.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su bezbjednosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH.

“Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH”, istakao je Mektić sinoć za ATV.

MUP Srpske nije dobio zvaničnu informaciju o novoj prijetnji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nije zvanično dobilo informaciju o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH, saznaje Srna.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao “Alahu ekber”, likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana