Dodik: Srbija - matična zemlja srpskog naroda

Srna, Foto: J. Đurđević
Dodik: Srbija - matična zemlja srpskog naroda

Banjaluka – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srbija matična zemlja srpskog naroda koja sve Srbe, ma gdje živjeli, okuplja u ljubavi prema njoj.

Dodik je nakon svečanosti obilježavanja Dana državnosti Srbije u Banjaluci čestitao građanima Srbije ovaj praznik, i poželio Srbiji mnogo uspjeha na svim poljima, poručivši da ga i Srpska proslavlja sa radošću.

"Veliki nam je dar večerašnji koncert ansambla žKolož, koji njeguje najljepše igre sa prostora Balkana", rekao je Dodik.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da je Srbija danas moderna evropska zemlja i da je 15. februar najvažniji datum u modernoj istoriji Srbije, jer se njim proslavljaju i državnost i ustavnost i identitet Srbije.

"Mislim da je ova svečanost bolja od svake političke priče i večeras smo Banjaluci pokazali najbolje što Srbije ima", istakao je Nikolić.

Izvršni direktor kompanije "M:tel" Đorđe Mišić rekao je da je pokroviteljstvo ove manifestacije i obaveza ove kompanije.

"Mi, kao kompanija koja je dobila priznanje za svoju društvenu odgovornost, podržavamo ne samo ono što je održano u organizaciji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, nego i veći deo manifestacije i uvek ćemo biti tu za sve što organizuje konzulat", rekao je Mišić.

Nastupom Državnog ansambla narodnih igara i pjesama Srbije "Kolo" u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci obilježio je Dan državnosti Srbije - Sretenje.

Svečanosti obilježavanja Dana državnosti Srbije prisustvovali su i premijer Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Srpske i BiH, te kulturnog i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana