Dodik: Srbi više neće ratovati

Srna
Dodik: Srbi više neće ratovati

Trebinje - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da Srbi više neće ratovati i da je upravo obilježavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obilježava vojnu pobjedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina.

Dodik, koji je danas u Tekerišu kod Loznice prisustvovao centralnoj ceremoniji, održanoj tim povodom, istakao je da Srbi moraju da se posvete razvoju svoje državnosti i u Republici Srpskoj i u Srbiji.

Prema njegovim riječima, Srbi moraju da ojačaj usvoje državne kapacitete i da shvate da je borba za budućnost borba za nova radna mjesta, za pobjede u ekonomiji, kulturi, sportu i svemu onome što život čini važnim ako se dešava u miru.

"Vjerujem da Srbi više neće ratovati i da nas čeka period mira i da je upravo obilježavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obilježava jednu vojnu pobjedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

U okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u Tekerišu kod Loznice danas je održana centralna državna ceremonija povodom obilježavanja 100 godina od Cerske bitke.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno su položili vijenac na centralno spomen-obilježje junacima Cerske bitke, koja je u istoriji ostala zabilježena kao prva saveznička pobjeda u Prvom svjetskom ratu.

Dodik: Mogli su čekati i 10 dana pred izbore, pa da sve bude jasno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da danas ukine preostale zabrane za vršenje javne dužnosti za 30 lica, "da su mogli čekati desetak dana pred izbore, pa da svima bude sve jasno".
"Oni su prije nekoliko dana odblokirali neka sredstva. Mogli su čekati desetak dana pred izbore, pa da svima bude sve jasno", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Nakon što je Incko ukinuo danas preostale zabrane za vršenje javne dužnosti za 30 lica, nijedno lice više nije pod sankcijama visokog predstavnika.

OHR je prethodno početkom ovog mjeseca SDS-u deblokirao 540.000 KM, koja su bila blokirana ranijom odlukom Kancelarije visokog predstavnika.  

Dodik: Crkva čuva srpski identitet

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da prazanik Preobraženja Gospodnje okuplja narod oko Crkve koja čuva i jača njihov identitet.
Dodik je istakao da se na ovaj dan okupljaju Trebinjci koji tu žive, ali i oni koji su porijeklom iz ovog grada i dolaze u posjetu da iskažu ljubav prema mjestu iz koga potiču.

"Ovo je dokaz okupljanja i znak da Srpska pravoslavna crkva ovdje igra značajnu ulogu, da čuva i jača naš identitet. Naravno da na takvom mjestu trebamo svi da budemo i da ovdje provedemo to vrijeme zajedništva koje je i najbolji dokaz našeg opredjeljenja da naše nacionalne interese u cjelini na najbolji mogući način branimo i njegujemo", rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da je nezabilazno da bude na proslavi Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, jer je zavolio ovaj grad.

"Ja sam ovdje za Preobraženje. Eparhija proslavlja praznik, a kada je riječ o gradu, očigledno da ovdje nismo dobrodošli od onih koji njime upravljaju, ali to je njihov problem", rekao je Dodik i ponovio da je tu, jer voli Trebinje.

Svečanosti povodom Svetog Preobraženja Gospodnjeg - slave istoimenog hrama i grada Trebinje, biće nastavljene večeras od 19.00 časova kada će u Sabornom hramu biti služeno praznično večernje, nakon čega će ulicama proći litija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana