Додик: Снсд води рачуна да жене буду заступљене на важним функцијама

Додик: Снсд води рачуна да жене буду заступљене на важним функцијама 03.03.2018 23:10 | Срна

Требиње - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас да ова политичка партија води рачуна о заступљености жена у политици и на водећим функцијама у друштву, што је и доказала.

Додик је рекао да томе у прилог говоре чињенице да су жене из ове партије премијер Републике Српске, начелници четири општине, те да многе од њих обављају важне функције у јавним предузећима.

"СНСД има 180.000 чланова, од чега је 55 одсто жена, што говори да смо ми партија која окупља популацију којој је стало до стабилности, мира и развоја", рекао је Додик који је присуствовао осмомартовској забави за чланице странке на Моску код Требиња.

Додик је додао да СНСД покушава да отвори простор за радни и професионални ангажман жена и њихово доказивање.

Према његовим ријечима, учешће жена у друштвеним токовима живота веома је битно и значајно.

Он је напоменуо да је Република Српска стабилнија него икада и да је треба наставити водити на стабилан и сигуран начин у чему велику улогу имају жене, те је изразио увјерење да је највећи интерес жена да имају такво друштво за своје породице.

Честитајући предстојећи празник 8. март, Додик је свим женама пожелио да буду истрајне и да наставе дјеловање у партији.

Осмомартовској забави присуствовале су потпредсједника СНСД-а Жељка
Цвијановић и предсједник Акатива жена СНСД-а Нада Тешановић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица