Dodik: Saradnja sa dijasporom važna zbog očuvanja nacionalnog identiteta

Srna
Dodik: Saradnja sa dijasporom važna zbog očuvanja nacionalnog identiteta

Štutgart - Saradnja Republike Srpske sa dijasporom važna je zbog očuvanja nacionalnog identiteta i zaštite kulturne baštine svih ljudi porijeklom iz Srpske koji žive širom svijeta, poručili su predstavnici najviših institucija Republike Srpske u Eslingenu pored Štutgarta, gdje je održano “Zavičajno veče”.

Druženje dijaspore sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, predsjednikom Vlade Željkom Cvijanović i ministrima organizovala su sinoć srpska zavičajna udruženja i Predstavništvo Republike Srpske u Njemačkoj, prenosi RTRS.


Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je sinoć prije početka “Zavičajne večeri” da su predstavnici srpske dijaspore i privrednici izrazili interes da sa predsjednikom i premijerom razgovaraju o mogućnostima unapređenja saradnje sa Srpskom.

Predsjednik i premijer Srpske sastali su se juče u Beču sa predstavnicima srpske dijaspore, a prisustvovali su i “Srpskom festu”, koji se prvi put održava u tom gradu.

Istaknut je značaj okupljanja srpske zajednice i kulturno-umjetničkih društava, jer se na taj način čuva srpski jezik i identitet.

Delegacija Srpske prisustvovala je i “Multi-kulti festu” u Leobersdorfu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana