Додик: Сарадња са дијаспором важна због очувања националног идентитета

Срна
Додик: Сарадња са дијаспором важна због очувања националног идентитета

Штутгарт - Сарадња Републике Српске са дијаспором важна је због очувања националног идентитета и заштите културне баштине свих људи поријеклом из Српске који живе широм свијета, поручили су представници највиших институција Републике Српске у Еслингену поред Штутгарта, гдје је одржано “Завичајно вече”.

Дружење дијаспоре са предсједником Српске Милорадом Додиком, предсједником Владе Жељком Цвијановић и министрима организовала су синоћ српска завичајна удружења и Представништво Републике Српске у Њемачкој, преноси РТРС.


Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је синоћ прије почетка “Завичајне вечери” да су представници српске дијаспоре и привредници изразили интерес да са предсједником и премијером разговарају о могућностима унапређења сарадње са Српском.

Предсједник и премијер Српске састали су се јуче у Бечу са представницима српске дијаспоре, а присуствовали су и “Српском фесту”, који се први пут одржава у том граду.

Истакнут је значај окупљања српске заједнице и културно-умјетничких друштава, јер се на тај начин чува српски језик и идентитет.

Делегација Српске присуствовала је и “Мулти-култи фесту” у Леоберсдорфу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана