Dodik: Sa Lukom Petrovićem približiti Trebinje Banjaluci

Srna
Dodik: Sa Lukom Petrovićem približiti Trebinje Banjaluci

Trebinje - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras u Trebinju da kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović i tim koji predvodi donosi prosvjetljenje za taj grad, novu dimenziju njegovog razvoja, približava ga Banjaluci i odmiče od Sarajeva gdje ga je primakla aktuelna lokalna vlast.

Na završnoj konvenciji SNSD-a u Trebinju, Dodik je rekao da će Petrović kao gradonačelnik na početku mandata identifikovati sve probleme toga grada i zajedno sa njim, članovima Vlade Republike Srpske i direktorima javnih preduzeća učiniti da se napravi vidljiva razlika u prvoj godini mandata.


"Zato sam i došao da podržim Luku Petrovića, čovjeka koji je u posljednjih godinu dana radio jedan od najozbiljnijih poslova u vladajućoj političkoj partiji - kao generalni sekretar i on će to ostati i dalje, ali mu želim uspjeh, uvjeren da će taj uspjeh biti evidentan već 2. oktobra kada budu pristigli prvi rezultati", rekao je Dodik, obraćajući se pred više hiljada građana okupljenih na platou ispred Kulturnog centra.

On je govorio o lijepim događajima koji ga, kako je rekao, vežu za Trebinje i njegove građane i da ne želi ništa loše da pamti iz tog grada.

"Ne želim da pamtim ni zatvorena vrata gradske uprave u posljednje četiri godine, ali kada sam vidio da su ta vrata zalupljena i Srpskoj pravoslavnoj crkvi znao sam sto odsto da sam na pravoj strani", rekao je Dodik.

Naglašavajući da Trebinje zaslužuije više, Dodik je rekao da će to više dobiti upravo sa Lukom Petrovićem i sa odborničkom grupom, sa SNSD-om, te sa gradskom povezanošću sa Banjalukom i svim drugim gradovima u Republici Srpskoj.

On je poručio građanima Trebinja da izađu na izbore i da nema niko pravo da ne bude tamo gdje se glasa, napominjući da je važno izaći i braniti svoj glas.

"Moramo kao nacija naviknuti da idemo na biralište, jer je naše najveće oružje u godinama i decenijama koje dolaze olovka i glasačko mjesto. Ja nisam lider koji je svoj narod odveo u bilo kakav sukob, ali sam lider koji sam spreman da uvijek kada mi treba narodna volja, izvedem narod na referendum i da glasamo o svemu što je važno za nas", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da sve ankete govore o rastu podrške SNSD-u, ističući da je ova politička partija na republičkom nivou došla na 37 odsto podrške, a da je SDS izgubio preko 12 odsto od onoga što je imao, tako da je sada na 14 odsto podrške.

"To govori da su njihove politike prepoznate kao loše, a SNSD kao neko ko se bavi ozbiljnom politikom u svim sferama društva", rekao je Dodik.

Kandidat za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović pozvao je večeras okupljene građane da 2. oktobra svojim glasom, kako je rekao, povrate izgubljeni ugled gradu i vrate Trebinje Trebinjcima, Republici Srpskoj i cijelom dobronamjernom svijetu.

"Od nedjelje, 2. oktobra, trpeljivom i ponosnom narodu Trebinja ponovo će se vratiti osmijeh na lice, jer ćemo svi zajedno krenuti u izgradnju boljeg života, vodeći se samo jednom mišlju - o našoj djeci. U tom dijelu imaćemo podršku i predsjedniku Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske", rekao je Petrović.

Podsjećajući na glavne tačke svoje platforme, Petrović je istakao da će nova administracija posebnu pažnju posvetiti razvoju, investicijama i zapošljavanju, formiranju agrarnog fonda, otkupnih stanica i hladnjača, razvoju turizma.

"Posebnu pažnju ćemo i posvetiti običnom čovjeku, porodici, socijalnoj politici i kulturu, a uspostavićemo i funkcionisanje mjesnih zajednica", naveo je Petrović.

Kritikujući aktuelnu gradsku vlast, Petrović je kazao da joj zamjera samo jedno - nerad tokom sve četiri godine, "dok gradonačelnik Slavko Vučurević redovno prima platu od 3.900 KM i kupuje stan u Beogradu i luksuzni automobil".

Među značajnijim projektima koji su planirani da se realizuju u narednih četiri godine, Petrović je naveo glavnu obilaznicu, dovršetak gradske obilaznice, izgradnju zatvorenog bazena, kongresnog centra, vodovoda.

Nosilac liste SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Trebinja Gordan Mišeljić je istakao da je tim ove političke partije najbolje što Trebinje ima, te da ih ne treba predstavljati, jer će oni to učiniti u skupštinskim klupama.


"SNSD je oko sebe okupio koaliciju političkih partija, sabrao znanje i stručnost i spremno čekamo da gradimo razvaline koje nam odlazeća gradska vlast ostavlja", rekao je Mišeljić.

Konvenciji su prisustvovali i ministar u Vladi Republike Srpske Srebrenka Golić i predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović, narodni poslanici iz Hercegovine, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te predstavnici Koalicije "Snažno Trebinje". /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana