Dodik: Ruska politika ne izaziva konflikte

Srna
Dodik: Ruska politika ne izaziva konflikte

Banjaluka - Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je Rusija dobrodošla u BiH i Srpskoj, jer se njena politika bazira na poštivanju Dejtonskog sporazuma.

- Ruska politika je poštivanje teritorijalnog integriteta BiH, očuvanje mira i stabilnosti, te obezbjeđivanje investicija, što su i pokazali - rekao je Dodik.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izazvao je skandal izjavivši da ruska politika nije dobrodošla u BiH, a od njegove izjave odmah se ogradio hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović.

Dodik je naglasio da ruska politika u BiH nije politika zavađanja ili bilo čega drugog, što je negativno.

- Izetbegović bi mogao mnogo manje da čita svoje zlonamjerne medije, koji stvaraju negativnu atmosferu prema Rusima. U BiH nema nikakve opasnosti od ruske politike. RS razumije današnji položaj Rusije, ali smo suviše mali da bismo bili bilo kakav faktor u rješavanju problema između Zapada i Rusije - istakao je Dodik.

On je kazao da su ruske investicije dobrodošle, kao i projekti iz EU, SAD, Turske i svih zemalja koji žele da ulažu.

- Graditi politiku dodvoravanja u odnosu koji sada Zapad ima sa Rusijom, u nastojanju da se to prelije na političku scenu u BiH, je zla namjera Izetbegovića - ocijenio je Dodik i podsjetio da je Srpska davno postigla saglasnost o sprovođenju odluke u slučaju "Sejdić i Finci" i mehanizmu koordinacije, ali je to godinama zaustavljao Izetbegović u želji da majorizuje Hrvate i da zbog toga BiH ima zastoj na evropskom putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana