Додик: Позвати на одговорност појединце због механизма координације

Глас Српске
Додик: Позвати на одговорност појединце због механизма координације

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик подржао је Владу Републике Српске која је одбацила механизам координације усвојен на Савјету министара БиХ и истакао да као предсједник Српске сматра да треба позвати на одговорност појединце који су га прихватили.

"Република Српска, уколико препусти да на овај начин други одлучују о њој, без обзира на то што пјевају пјесме како су они патриоте, апсолутно неће добро завршити", рекао је Додик Срни.


Он је истакао да Срби морају да схвате да "данас није проблем ни Силајџић, ни Изетбеговић, ни било ко, ни Тихић раније, него да им је проблем данас Шаровић и Босић, Тадић и та болумента окупљена око Иванића и других".

Додик је навео да /министар спољних послова БиХ/ Игор Црнадак "хода по свијету и пљује по Републици Српској" и гдје год може говори ружно о њој.

"То, апсолутно, говори на који начин они посматрају политику. Они желе да искористе тих неколико својих година и мјесеци и то им треба одузети што је могуће прије. Народ је једино релевантан да то уради. Уколико то не буде, онда ће Република Српска губити све више на својој снази", рекао је Додик.

Додик је рекао да је проблем што се, у вези са механизмом координације, ради на такав начин и што је то супротно ономе што је усвојила Народна скупштина Републике Српске.

"Још је већи проблем што то игноришу они који у Савјету министара сједе из Републике Српске. И тек ће то бити проблем, наравно", навео је Додик.

Према његовим ријечима, Срби у Републици Српској и Република Српска морају да разумију да људи који у заједничким институцијама заузимају српска мјеста апсолутно раде против српских националних и државних интереса.

Додик је рекао да апсолутно једно олако схватање и пуштање таквих ствари говори о томе да они не сагледавају објективно мјесто и улогу коју су добили.

"Зашто је то било тајно, зашто је то било лажљиво, говори о томе да је било спекулативно. А чим је нешто спекулативно, онда то не може бити добро", истакао је предсједник Републике Српске.

Додик је вечерас у Београду присуствовао обиљежавању првог рођендана новинске агенције и радија "Спутњик".

Покушај наметања страховладе режима силе БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је вечерас у Београду поводом хапшења Слободана Павловића да је ту ријеч о покушају наметања страховладе једног режима силе од стране БиХ.
"Очигледно је да је створена психоза страха од тих органа или понашања које иде за тим да је данас најважније мјесто у БиХ - Тужилаштво БиХ, које нема уставни основ, али то никога и не занима. То је под директним политичким утицајем", рекао је Додик Срни.

Он је оцијенио да је ријеч о томе да ће готово свако ко је нешто радио бити прогањан.

"Изгубићемо многе инвеститоре, људи не желе да пролазе кроз све то. Прича која је могла да буде разлог за такво нешто апсолутно није толико значајна и велика да мора овако помпезно да се то ради", рекао је Додик.

Он је навео да се чуо са Павловићем, који му је рекао да је кренуо из Требиња за Сарајево да се појави на позив Тужилаштва БиХ, гдје је ишао и раније, али да су они /у Тужилаштву/ сматрали да га "морају пресрести на путу и каубојски га ухапсити".

"То говори о томе да је овдје покушај наметања страховладе једног режима сила од стране БиХ. БиХ није могла опстати ни онда када су овдје били 500 година Турци, па неће ни ови сада савремени Турци успјети ништа", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана