Dodik: Pomoći domaćinstvima ugroženim klizištima

Srna
Dodik: Pomoći domaćinstvima ugroženim klizištima

Lopare - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će biti pružena pomoć stanovništvu naselja Tobut i Brusnica u opštini Lopare čija su domaćinstva pretprjela veliku štetu u majskim i avgustovskim poplavama i klizištima.

Dodik je u naselju Tobut rekao da je važno da niko nije stradao, te poručio da se mora pomoći petočlanoj porodici Mitrović u ovom selu, čiju je kuću potpuno uništilo klizište.

"Za desetak dana biće poznata lokacija i konstrukcija za izgradnju kuće. U narednih nekoliko dana obezbijediću pomoć za kupovinu zemljišta za izgradnju kuće, a kasnije zajedno sa ovom porodicom i drugim ljudima pomoći ćemo da izgrade kuću", naveo je Dodik i dodao da se toj porodici može pomoći i zapošljavanjem jednog člana - kćerke koja je pravnica.

Tokom obilaska naselja Brusnica, Dodik je rekao da je za sanaciju ovakve vrste predviđen Fond solidarnosti, da će razgovarati sa članovima Vlade Srpske, te da će uskoro u to naselje doći ekipe da utvrde stanje i brzo izvrše kvalitetnu sanaciju.

"Ovdje je u pomoć prvo pritekla Termoelektrana iz Ugljevika sa svojom mehanizacijom i da nije bilo toga ovdje sada ne bi bilo ni ovog prolaza", napomenuo je Dodik.

Na području Lopara klizišta su u maju i avgustu uništila 88 kuća, 300 ih je oštećeno, pričinjena je šteta putnoj infrastrukturi, a ukupna šteta je oko 13,5 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana