Dodik: Podrška „Zelenih beretki“ Izetbegoviću dio priče o parastrukturama

Srna
Dodik: Podrška „Zelenih beretki“ Izetbegoviću dio priče o parastrukturama

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je podrška koju je udruženje „Zelene beretke“ uputilo bošnjačkom članu Predsjedništav BiH Bakiru Izetbegoviću dio priče da u Federaciji BiH postoje parastrukture. „Nesumnjivo je da je jedna od njih podržala Izetbegovića“, rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

Udruženje „Zelene beretke“ saopštilo je juče da podržava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u njegovom „državničkom stavu“ u Beogradu, poručujući da iza njega stoji 100.000 iskusnih vojnika.

„Onako kako smo stajali iza našeg vrhovnog komandanta Alije Izetbegovića, tako isto stojimo i iza tebe Bakire Izetbegoviću sa više od 100.000 iskusnih vojnika - veterana rata“, navodi se u saopštenju.

Izetbegović je tokom posjete Beogradu, za vrijeme konferencije za novinare na kojoj su govorili predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, mimo protokola stao za govornicu i demantovao Čovića, koji je rekao da će BiH svoje stavove u vezi sa Kosovom prilagođavati stavu Srbije.

Izetbegović je tvrdio da je riječ o Čovićevom ličnom stavu, a ne Predsjedništva BiH. /kraj/bon/fono

Posjeta Peterburgu odlična, predstavnici „Gasproma“ uskoro u Srpskoj

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da je posjeta Sankt Peterburgu bila odlična, istakavši da je veoma važno što je dogovoreno formiranje zajedničke kompanije koju bi činili „Gas Republike Srpske“ i „Gasprom“, čiji će predstavnici sljedeće sedmice doći u Srpsku.
„Krajem iduće sedmice predstavnici žGaspromaž doći će ovdje da potpišu pismo namjere o formiranju kompanije koja bi se bavila pretvaranje gasa u oblike pogodne za grijanje i sve što bi savremena nauka mogla da ima u ovoj oblasti“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da potpisani sporazum o saradnji Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske i peterburške državne biblioteke „Boris Jeljcin“ predstavlja korišćenje potencijala dvije bilioteke.

Dodik je u Sank Peterburgu juče učestvovao na mađunarodnom kongresu „Sankt Peterburg i slovenski svijet“ i sastao se sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom.

On je tom prilikom, između ostalog, zahvalio za rusku podršku u Savjetu bezbjednosti UN, kao i u multilateralnim tijelima koja se bave BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana