Додик: PIC штити насиље високих представника

Срна
Додик: PIC штити насиље високих представника

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Савјет за спровођење мира у БиХ /PIC/ неформално тијело које штити насиље високих представника над институцијама Српске, па је и став поводом референдума о Дану Републике у складу са таквим понашањем и нема значаја."PIC није предвиђен Дејтонским мировним споразумом.

Њихова окупљања су неформала и потпуно су погрешно наметали рјешења у БиХ, која су мимо Дејтонског споразума", рекао је Додик за Радио Републике Српске.

Говорећи о сутрашњем састанку представника Републике Српске са предсједником и премијером Србије Томиславом Николићем и Александром Вучићем у Београду, Додик је рекао да ће бити разговарано о Анексу десет Дејтонског мировног споразума, којим је предвиђено увођење високог представника, и његовој обавези да и Србији, као земљи потписници, доставља извјештај о раду, што се до сада никада није десило.

Он је истакао да је и то вид кршења акта којим је основан OHR, те да очекује детаљнију анализу рада и понашања високог представника.

"Сутра ћемо на одговоран начин оцијенити цјелокупну ситуацију у вези са примјеном Дејтонског споразума, са аспекта Републике Српске и Србије", додао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана