Dodik: Opozicija skreće pažnju sa izdaje Srpske u Sarajevu

Srna
Dodik: Opozicija skreće pažnju sa izdaje Srpske u Sarajevu

Rogatica - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Rogatici da Savez za promjene nema kapacitet za izbor nove vlade, a za takav eventualni zahtjev mora biti konsultovan predsjednik Srpske, koji je za taj proces nadležan po Ustavu.

"Republika Srpska funkcioniše, Vlada je stabilna, skupštinska većina je manifestovana... Realizujemo i planiramo kapitalne projekte, a opozicija vjerovatno želi da skrene pažnju sa onoga što čini u Sarajevu, gdje legalizuju politički projekat lidera SDA Bakira Izetbegovića u funckiji razbijanja, smanjenja značajaj i kapaciteta Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima.

On kaže da se tu radi o "virtuelnim političkim stavovima" i naglašava da je bitna samo Srpska i njena stabilnost. "Njihova stvarna politika jeste politika izdaje u Sarajevu", ističe Dodik.

Prema njegovim riječima, Savezu za promjene, a posebno SDS-u, bolje bi bilo da se zamisle nad činjenicom zašto ih napuštaju članovi koji se nalaze na visokim pozicijama u toj koaliciji.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izrazio je nevjericu da opozicija može javno da iznosi podatak o formiranju nove vlade, s obzirom da stranke pozicije koje čine skupštinsku većinu u Srpskoj nemaju nikakve informacije o tome.

"Smatram da je većina koju imamo veoma stabilna, da je uspostavila vlast i izabrala Vladu Republike Srpske. To samo mogu biti spekulacije opozicije, koja pokušava da podgrijava atmosferu i unosi nestabilnost u javnost, ali od toga neće biti ništa", naglasio je Đokić.

Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović rekla je novinarima da su najave opozicije o navodnoj promjeni skupštinske većine u Republici Srpskoj neozbiljne.

Ona je naglasila da vlast u Srpskoj ima većinu i radi na usvajanju strateških i reformskih dokumenata, za razliku od opozicije koja vodi neozbiljnu politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana