Додик: Обавјештајна служба у БиХ прислушкује званичнике Српске и Србије

Срна
Додик: Обавјештајна служба у БиХ прислушкује званичнике Српске и Србије

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је обавјештајна служба у БиХ већ раније отворила оперативне налоге прислушкивања званичника Србије и Републике Српске, те да свако ко је упућен у било шта зна да то у БиХ не може да се ради без одобрења западних служби.

“У јулу се формира посебан Оперативни центар који предводе Британци. Свима треба да буде јасно да није ријеч о обичним војницима - пјешадинцима него о специјалцима који се обавјештајним радом баве на основу веома савремене и софистициране технологије”, истакао је Додик.


Он је подсјетио и на изјаву британског министра одбране /Гавина Вилијамсона који је рекао да у БиХ шаљу додатних 40 војника, који ће се придружити већ постојећима, ради специјалних надзорних и обавјештајних задатака прије и послије избора/, као и најаве да ће се Велика Британија бавити руским утицајем на овом простору.

Говорећи о документима страних служби у којима се открива да врх СДА Бакира Изетбеговића наоружава паравојне формације у БиХ, предсједник Српске је за београдски “Курир” рекао да се дуже вријеме зна да се у оквиру муслиманског корпуса скупља та патриотска лига коју чине званичници и бивши генерали и утицајни људи у бошњачком народу.

“На овом простору се оживљава ратна гарнитура из времена Алије Изетбеговића враћањем људи који су му били блиски”, истакао је Додик.

На питање који би за њега био прихватљив партнер са бошњачке стране у Предсједништву БиХ, Додик, који је кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ, рекао је да га то не занима, али да треба разговарати и сарађивати поштујући Устав БиХ.

“Немам намјеру да се грлим ни љубим нити ме то занима. Не желим да код Срба стварам илузију о БиХ као што је створена илузија о бившој СФРЈ, која је највише коштала Србе”, поручио је Додик.

Он је нагласио да постоји жеља и могућност да се неке ствари заједно рјешавају, али да жеља и намјера сигурно није да БиХ прави центре за мигранте.

“Код нас у Републици Српској се неће правити центри за мигранте. Па колико сам видио и Баварска у оквиру Њемачке прави свој сепаратни програм за заштиту миграната. Ми ћемо урадити нешто слично на основу њиховог искуства и модела”, рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана