Додик: Нисам икебана, нећу да покривам лоша рјешења

Срна
Додик: Нисам икебана, нећу да покривам лоша рјешења

Источно Сарајево - Послије избора за члана Предсједништва, Милорад Додид, рекао је за РТС да ће му канцеларија бити у Републици Српској, односно Источном Сарајеву и да не види разлога да ради у Предсједништву БиХ уколико оно нема пуни суверенитет.

“Овде гдје сједимо у овој згради, сједишту Републике Српске, у Источном Сарајеву, дакле РС. Наравно, овдје ћу обављати све своје основне послове”, навео је Додик.

Први договор послије заклетве чланова Предсједништва БиХ је постигнут - први предсједавајући биће Милорад Додик, који је изјавио да се, за разлику од остала два члана Предсједништва, противи идеји да БиХ буде чланица НАТО већ се залаже да очува војну неутралност.

Српски члан Предсједништва мисли да за Високог представника више нема мјеста у БиХ.

Упитан да ли може да рачуна на помоћ својих колега када је ријеч о томе, Додик истиче да не жели да буде покриће за лоша рјешења.

“Ја не видим разлога да радим у Предсједништву БиХ уколико оно нема пуни суверенитет. Ја нисам икебана и не желим да будем покриће за лоша рјешења која су они дали, прије свега Педи Ешдаун и Волфганг Петрич”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана