Dodik: Nikoga nisam napao, nemam potrebu da se izvinjavam

Glas Srpske
Dodik: Nikoga nisam napao, nemam potrebu da se izvinjavam

Čelinac- Nakon današnjeg incidenta u Čelincu prilikom postavljanja kamena temeljca za novi most u ovom gradu, javnosti se obratio Milorad Dodik, predsjednik RS na vanrednoj konferenciji za medije na kojoj je izjavio da nikakvog incidenta nije bilo, osim što je neko poslao djecu sa kamenjem da izazovu nerede.

“Nisam nikoga udario, nisam nikoga ni dirnuo”, rekao je Dodik i doado da je to izbor Mladena Ivanića i PDP-a za kampanju.

“Ta djeca su došla sa punim torbama kamenja i zato su privedeni na razgovor u policiju. Stanivuković laže da ga je neko udario, to je scenario kojim neko pokušava da iscenira nerede, naglasio je Dodik.

“Mi smo došli da položimo kamen temeljac za novi most i održimo predizborni miting ovdje u Čelincu, na koji su naravno svi dobrodošli i svi mogu da prisustvuju, ali niko ne smije da ga ometa na ovakav način”, naglasio je Dodik. Kako je naveo, sramno je da se ne vjeruje institucijama, da se vjeruje samo jednoj strani koja hoće da pokaže kako SNSD ide po RS da se obračunava sa neistomišljenicima.

“Pozivam sve na fer kampanju”, rekao je Dodik i dodao da nema potrebu da se izvinjava i pravda jer ništa nije ni učinio.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da opozicija nema nikakvu aktivnost na skupovima, a ni svi zajedno kao SzP ne mogu da okupe ni trećinu od onog broja ljudi koje okuplja SNSD i zato organizuju svoje huškače da prave incidente, a onda pričaju kako se neko iz vladajućeg bloka bahati.

“Sramota je da Mladen Ivanić i Vukota Govedarica koriste ovakve stvari u kampanji pokazujući tako svoje pravo lice i svoju političku nemoć da građanima ponude bilo sta osim mržnje. Njihovi ulični aktivisti skupljaju kamenje da bi napadali predsjednika Republike i predsjednicu Vlade. Pa, kakva je to politička ponuda, koliko nisko su u stanju da se srozaju”, upitala je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da Republika Srpska ide naprijed i SNSD ide u pobjedu sa svojim narodom.

“Mi hoćemo da radimo, da gradimo, da povećavamo plate i penzije i da zaustavimo njihovu političku mržnju koju rasipaju na sve strane. Sve je bilo izrežirano unaprijed što se vidi po brzini kojom su sazvali pres konferenciju. Jadno, jadno. Šta je sljedeće nakon kamenica, da pucaju”, istakla je Cvijanovićeva koja je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske.

Podsjetimo, Draško Stanivuković, član PDP i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS objavio je danas na svojoj facebook stranici da ga je u Čelincu napao predsjednik RS Milorad Dodik, da ga je udario i izbio telefon iz ruke. Nakon toga održao jei konferenciju za medije u kojoj je objavio da se ne osjeća sigurno i zatražio zaštitu.

S druge strane, RTRS je objavio da je u Čelincu pokušan napad na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijerku Željku Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana