Додик: Нећемо дозволити да дође до поништавања избора

Срна
Додик: Нећемо дозволити да дође до поништавања избора

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да престојећи општи избори морају да се одрже у фер и коректним условима, поручивши да неће дозволити изазивање ванредне ситуације због које би избори били поништени.

“Нека побиједи онај кога народ изабере, али очигледно је да се зна да ми побјеђујемо и онда се планирају ванредне ситуације у Бањалуци да би се поништили избори”, рекао је Додик.


Предсједник Додик је за Радио-телевизију Републике Српске рекао да се у том смислу злоупотребљава трагично страдање Давида Драгичевића, за шта се покушава везати и његова породица.

“У Бањалуци имате ову измишљену ствар и људи који је организују превршили су сваку мјеру. Циљ им је да од Бањалуке направе жслучајж, да би се поништили избори и тако поручило и инвеститорима и туристима да овдје не долазе. Зато Бањалука мора да устане и одбрани себе од оваквих који то раде”, поручио је Додик.

Он је истакао да се не преза ни од лажи да са страдањем Давида Драгичевића имају везе он и његова породица, да би се тиме постигао “дневни ефекат” уочи избора.

“То ће вјероватно измислити дан, два прије избора. Што сада не кажу ко је у томе, стално говоре да знају”, каже Додик.

Он је нагласио да управо зато неће дозволити никаква окупљања за вријеме изборне кампање, ни дан уочи избора.

“Могу сваки дан да се окупљају, али тада не могу, јер тиме руше нас и наше демократско право да изађемо на изборе. Могу одмах 8. октобра да дођу на митинг, али сигурно неће 6. октобра, нити у изборној кампањи. Не зато што се ја браним, него се овдје брани Бањалука. Ја на то као предсједник упозоравам на вријеме да се зна шта они хоће да ураде”, рекао је Додик.

Он је напоменуо да група људи која се окупља на Тргу Крајине никада није тражила дозволу за то и да полиција није употријебила силу и спријечила их, иако су узурпирали јавни простор.

Додик је поновио да је Давор Драгичевић лагао да му је угашена крсна слава и свијећа, иако има још једног сина, те да је лагао и у парламенту Српске, али и јавност.

“И сад слушате по Бањалуци приче да није пристојно када ја то кажем. Пристојно је лагати у парламенту, а није пристојно када му кажеш да не може да лаже”, рекао је Додик.

Он је истакао да је јасно да су та окупљања удар на институције, на којима се прозивају они који се боре за Српску.

“Одједном не ваља /министар унутрашњих послова Драган/ Лукач, који је седам пута рањен. Наравно да не ваља муслиманима јунак одбрамбено-отаџбинског рата, не ваља Милорад Додик као предсједник, јер превише воли и брани Републику Српску. Када бих само мало хтио да је предам, био бих одличан”, рекао је Додик.

Он је поручио грађанима да се запитају шта су имали од власти коју представљају Драган Мектић, СДС и Вукота Говедарица.

“Ако Бањалука има менталитет да прихвати Говедарицу да буде предсједник Републике, ето јој сва срећа. Бањалука се мора окупити око тога да такви као Мектић и Говедарица не добију снагу на изборима и да каже овој групацији која се овдје окупља - не”, нагласио је Додик, који је кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске на предстојећим општим изборима.

Он је поручио да ће, када буде у Предсједништву БиХ, вратити снагу Републици Српској и да нико ништа неће моћи наметнути.

“Ја овај народ нисам преварио и увијек сам радио у његовом интересу. И зато сам овдје 14 година и то у немогућим условима. Околности у којима радим су готово неподношљиве. Када дођем у тешку ситуацију, служим овом народу и Републици и увијек се склоним у то уточиште које сам себи изградио - да народ то најбоље види”, рекао је Додик.

Додик је закључио да људи овдје никога неће ослободити кривице за издају, истакавши да је издаја масовна и лоцирана око СДС-а и ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана