Додик: Напади из Сарајева имају неколико центара

Срна
Додик: Напади из Сарајева имају неколико центара

Србац - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да иза сталних напада из Сарајева на институције Српске, па и на Радио-телевизију Републике Српске /РТРС/, стоји организовани приступ који има неколико центара, те да није ријеч само о бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу, већ и о Савезу за промјене који је потпуно везан за Изетбеговићеву политику.

"Јуче на Дому народа, када се радило о Изборном закону који је требало да омогући да у Федерацији БиХ /ФБиХ/ коначно дођемо до процедуре која омогућава да Срби тамо имају своју делегацију, представници СДС-а нису гласали ни за то, јер Изетбеговић сматра да то није добар закон у коме се промовише принцип да у ФБиХ сваки народ бира свог представника, а до сада није било тако", појаснио је предсједник Додик новинарима у Српцу.

Он је подсјетио да, од када је успостављен Дом народа у ФБиХ, тамо нема попуњене делегације Срба и тај закон то треба да ријеши, али то њима није било довољно и нису гласали да се то ријеши, што говори о њиховим политикама.

Додик је, коментаришући сталне нападе Сарајева на институције Српске, рекао да су напади из Сарајеву усмјерени према институцијама власти, Влади, предсједнику, те РТРС-у као јавном сервису, који ради у отежаним околностима имајући у виду систем наплате који је потпуно у кризи.

"Они треба да ријеше проблем са наплатом на нивоу БиХ. Они то нису ријешили, а онда након неколико мјесеци кажу да је РТРС крив, јер не измирује своје обавезе. То је ђечија игра коју је свако препознао и о томе нема потребе много причати", сматра Додик.

Коментаришући наводе о оснивању "српско-руске странке" у Републици Српској, који су објављени на појединим порталима и блоговима, Додик је рекао да не зна одакле таква вијест, наводећи да је он предсједник политичке партије и да то остаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана