Додик: Напад на новинара за сваку осуду, МУП да предузме све мјере

Срна
Додик: Напад на новинара за сваку осуду, МУП да предузме све мјере

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је напад на новинара Владимира Ковачевића за сваку осуду и изразио увјерење да ће Министарство унутрашњих послова /МУП/ Српске предузети све могуће мјере да расвијетли овај случај.

"Ја сам захтијевао и захтијевам од полиције да заштити све грађане а посебно новинаре од било каквих могућих притисака, посебно физичких и захтијевам овог тренутка од полиције да предузме све могуће мјере. Вјерујем да ће МУП кад до тога дође моћи да саопшти јавности неке податке", изјавио је Додик новинарима у Бањалуци.


Он је потвридо да да је данас посјетио новинара Ковачевића у болници и додао да га је прије тога уљудно позвао телефоном и питао да ли пристаје да га посјети, што је он и прихватио.

"Нисам имао намјеру да то износим у јавност, али је очигледно то 'процурило'. У разговору са њим изразио сам жаљење за то што му се десило и апсолутно сам одбацио сваку могућност да иза тога стоји власт. Веома ми је драго да је и он рекао да то разумије и да не мисли да су кривци на овој страни. Понудио сам му, уколико има потребе, да се заштити и он и његова породице и да у том погледу ангажујемо и додатну полицију, али то зависи од њега", рекао је Додик.

Уколико се он одлучи за то, додао је предсједник Српске, успоставићемо заштиту, мада по службеној дужности постоји круг заштите око свега.

"Такође, покушаћемо да креирамо и да сви важни људи из ваше професије и сви ви имате неку посебну врсту заштиту, али не да би били праћени већ у смислу да се прикупљају информације о томе да би могли да имате евентуалне проблеме те врсте", појаснио је Додик.

Он је нагласио да и поред осуде овог напада, мора да каже да у Републици Српској не постоји "атмосфера линча", како то неки тврде.

"Одбацујем такве тврдње и ви новинари сте свједоци да то није тако. Али и поред ове осуде, ми сви заједно морамо да учинимо да наше друштво буде стабилније", нагласио је предсједник Републике.

Он је додао да не жели никаву врсту полемике са било ким, али мора да се осврне на тврдњу предсједник Удружења новинара БиХ који је рекао да је у посљедњих седам, осам мјесеци било 40 напада на новинаре.

"Ја не знам како се третира напад на новинаре, а ако је то ово што се десило вашем колеги онда је то један случај у Српској, а остали су на неком другом простору или ви имате неке друге податке. У сваком случају, жао ми је због овог напада и вјерујем да ће се он брзо опоравити и вратити се свом послу", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана