Dodik: Najvažnije da su se čuli glasovi u korist RS

Ž. D.
Dodik: Najvažnije da su se čuli glasovi u korist RS

Banjaluka, Sarajevo - Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je, komentarišući rezoluciju o BiH, koju je u srijedu usvojio Evropski parlament, da je najvažnije da su se čuli glasovi koji su veoma jasno govorili o Srpskoj.

Rezolucija je u pojedinim dijelovima direktno usmjerena protiv RS, dok je data podrška federalizmu, koji sve jače zagovaraju Hrvati. Prije njenog usvajanja amandmane u korist RS predložio je Harald Vilimski, dok je u raspravi RS branio francuski parlamentarac Eduard Ferand.

- Važno je da su se čuli i glasovi koji su veoma jasno govorili o RS. Dolazi neko drugo vrijeme i nemoguće je da Srpska bude samo objekat stalnih osuda i traženja rješenja koja su protiv nas - istakao je Dodik i podsjetio da rezolucija nije obavezujuća.

Potpredsjednik HDZ-a BiH Borjana Krišto je rekla da je najjasnija poruka da je BiH država tri konstitutivna naroda i da se treba urediti na principima ustavne ravnopravnosti tri naroda. Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović je rekao da je Evropski parlament donio rezoluciju u kojoj ipak postoje neki termini koji ne treba da se upotrebljavaju kada je riječ o odnosu prema BiH. Poslanik u Evropskom parlamentu Tanja Fajon smatra da pojam federalizam podrazumijeva treći entitet i revidiranje uređenja BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana