Додик: Најважније да су се чули гласови у корист РС

Ж. Д.
Додик: Најважније да су се чули гласови у корист РС

Бањалука, Сарајево - Предсједник РС Милорад Додик изјавио је, коментаришући резолуцију о БиХ, коју је у сриједу усвојио Европски парламент, да је најважније да су се чули гласови који су веома јасно говорили о Српској.

Резолуција је у појединим дијеловима директно усмјерена против РС, док је дата подршка федерализму, који све јаче заговарају Хрвати. Прије њеног усвајања амандмане у корист РС предложио је Харалд Вилимски, док је у расправи РС бранио француски парламентарац Едуард Феранд.

- Важно је да су се чули и гласови који су веома јасно говорили о РС. Долази неко друго вријеме и немогуће је да Српска буде само објекат сталних осуда и тражења рјешења која су против нас - истакао је Додик и подсјетио да резолуција није обавезујућа.

Потпредсједник ХДЗ-а БиХ Борјана Кришто је рекла да је најјаснија порука да је БиХ држава три конститутивна народа и да се треба уредити на принципима уставне равноправности три народа. Потпредсједник СДА Шефик Џаферовић је рекао да је Европски парламент донио резолуцију у којој ипак постоје неки термини који не треба да се употребљавају када је ријеч о односу према БиХ. Посланик у Европском парламенту Тања Фајон сматра да појам федерализам подразумијева трећи ентитет и ревидирање уређења БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана