Додик: Најмоћније српско средство - глас

Срна
Додик: Најмоћније српско средство - глас

Старо Нагоричане - Предсједник Републике Српске Милорад Додик пожелио је успјех Елени Јаћимовић, кандидату Демократске партије Срба у Македонији за начелника општине Старо Нагоричани на локалним изборима и позвао Србе да јој дају подршку јер је најмоћније српско средство глас.

Обраћајући се на завршном митингу Демократске партије Срба на градском тргу у Старом Нагоричану, Додик је рекао да ће побједа Јаћимовићеве обезбиједити да општина Старо Нагоричане функционише као епицентар у коме ће се окупљати Срби из Републике Српске и Србије у настојању да помогну.


"Ово је почетак наше сарадње. Увјерен сам да ће се једна општина из Републике Српске врло брзо побратимити са вашом општином и да ћемо сарађивати. Срби мора да науче да више у историји нема пушака и топова, већ да је најмоћније српско средство глас. Зато морате сви да изађете на изборе и да гласате за Елену", поручио је Додик.

Предсједник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић захвалио је Додику за подршку и нагласио да Срби из Македоније сматрају Републику Српску својом другом домовином.

"Наша девиза је увијек своји, а никада сами. Увијек смо били своји, а увијек смо сарађивали са другима. Имамо пријатеље и партнере међу Македонцима, подршку из Србије, а у посљедње вријеме подршку од наше браће из Руске Федерације, из партије предсједника Владимира Путина, а постали смо пријатељи са борцем за српски народ - предсједником Републике Српске Милорадом Додиком", рекао је Стоилковић.

Он је подсјетио да је Србија одборила 1,2 милиона евра за помоћ општинама у којима живе Срби у Македонији, међу којима и Старом Нагоричану.

Кандидат за начелника Старог Нагоричана Елени Јаћимовић представила је програм коалиције "За бољу Македонију", коју предводи ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског.

Јаћимовић обећала је рјешавање горућих инфраструктурних проблема и беспријекорно функционисање општине.

Предсједник Репиблике Српске је током боравка у Старом Нагоричану разговарао са општинским челницима, те посјетио Цркву Светог Ђорђа из 14. вијека, коју је саградио краљ Милан.

Додик је руководству општине обећао помоћ у реализацији једног инфраструктурног пројекта.

"Почетком наредне године обезбиједићу помоћ Владе Републике Српске за један инфраструктурни пројекат. Општина нека изабере шта је приоритетно. Тиме желимо да покажемо да су наше намјере озбиљне, као и солидарност са људима који овдје живе", рекао је Додик.

На локалним изборима, који ће бити одржани у недјељу, 15. октобра, Демократска партија Срба наступиће у коалицији "За бољу Македонију", коју предводи ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског.

Срби чине 80 одсто укупне популације Старог Нагоричана, општине на сјеверу Македоније у којој је, према посљедњем попису из 2002. године, живело 555 становника.

У Македонији, према овом попису, живи 35.939 Срба, односно 1,78 одсто укупне популације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана