Додик: Мост на Сави код Градишке за двије године

Срна
Додик: Мост на Сави код Градишке за двије године

Лакташи - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је увјерење да ће мост на ријеци Сави код Градишке бити завршен у року од двије године, како је и предвиђено, а са њим и савремени гранични прелаз који ће омогућити бржи проток људи и робе.

Коментаришући расписивање тендера за изградњу моста на ријеци Сави код Градишке, Додик је рекао новинарима у Мрчевцима код Лакташа да вјерује да ће врло брзо бити изабран извођач радова за изградњу моста.


Он је подсјетио да се 10 година чека сагласност Хрватске на тај пројекат и да је то из различитих разлога било одгађано, али да је сада дошао ред да се и то уради.

Додик је истакао да је Република Српска усмјерена на изградњу свог концепта изградње ауто-путева, истичући да је у Српској већ изграђено више од 100 километара ауто-путева, на понос читаве Републике Српске.

"Настављамо даље и наредних мјесеци финализираћемо договор око изградње дионице ауто-пута која иде од Добоја до Модриче, Вукосавља и даље према Брчко дистрикту", истакао је Додик.

Додик је рекао да се разговара и о дионици која треба да покрије простор од Дрине до границе са Брчко дистриком, те да се комуникацијски Република Српска осавремељује и отвара према региону и свијету.  

Додик: Силне жеље са запада нису успјеле

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да нису успјеле силне жеље са Запада да обесмисле Српску, али да њена угроженост никад није престајала.
Додик је напоменуо да су високи представници и међународна заједница са Запада од првог дана када је потписан Дејтонски мировни споразум кренули да обесмишљавају Републику Српску, али да у томе нису успјели.

Он је истакао да српски народ на овом простору жели своју државу која се зове Република Српска која не може бити укинута.

"Српски народ је изборио ту политичку битку, али нису престале све опасности које иду за тим да централизују БиХ и да Републици Српској припишу неке етикете", рекао је Додик новинарима у Мрчевцима код Лакташа.

Он је додао и да су неки одавде то чинили говорећи како у Републици Српској има паравојска и много чега другог и при томе су лагали.

"Има и оних који су пуцали зољама и гађали објекте по Бањалуци како би је дестабилизовали и тиме угрозили", напоменуо је Додик, те нагласио да Република Српска увијек мора бити опрезна.

Према његовим ријечима, они који воде Републику Српску морају бити на вјечитој стражи да не дозволе било какво њено урушавање.  

Додик: Методологија рада комисије за Сребреницу у складу са најбољим свјетским праксама

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се методологија рада независне међународне комисије за Сребреницу утврђује у складу са најбољим свјетским критеријумима и праксама.
"То раде стручни људи, а ми ћемо са политичког аспекта веома брзо оцијенити и дати своју сагласност како би се кренуло у формирање те комисије", рекао је Додик новинарима у Мрчевцима код Лакташа.

Народна скупштина Републике Српске једногласно је 14. августа одбацила извјештај Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године и затражила од Владе да га стави ван снаге, те формира двије независне међународне комисије за утврђивање истине - о страдању свих народа на подручју сребреничке регије и о страдању Срба у Сарајеву.

Рок за формирање ових комисија 18. октобар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана