Dodik, Lukač: Prioritet očuvanje bezbjednosti Srpske

Srna
Dodik, Lukač: Prioritet očuvanje bezbjednosti Srpske

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je prioritet očuvanje bezbjednosti Srpske u vremenu nestabilnih regionalnih i globalnih odnosa.

"Opremanje naših kapaciteta za očuvanje bezbjednosti i odbranu Republike Srpske je od primarnog značaja", rekao je novinarima Dodik nakon što je sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović i ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem obišao kasarnu Zalužani kod Banjaluke, gdje je planirana gradnja centra za obuku pripadnika republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.


Dodik je istakao da su neophodni dobri logistički uslovi za rad, obuku i smještaj pripadnika MUP-a.

"Jedan od važnijih prioriteta jeste nabavka naoružanja i opreme za MUP. Želimo da budemo dio antiterirističke koalicije, jer je terorizam velika prijetnja za BiH, o čemu se u Federaciji BiH ne bave mnogo", dodao je Dodik.

On tvrdi da u Republici Srpskoj nema organizovanih kriminalnih grupa.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da će rekonstrukcija kasarne Zalužani za potrebe MUP-a imati nekoliko faza i da je cilj da bude formiran najmoderniji centar u regionu.

"Kada bude završena rekonstrukcija, imaćemo najbolje uslove za obuku i smještaj pripadnika MUP-a Srpske. Na ovaj način biće rasterećene lokacije koje MUP koristi u Banjaluci", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da bi veliki dio posla rekonstrukcije trebalo da bude obavljen u narednoj godini.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je na MUP Srpske uknjiženo 55 hektara zemljišta kasarne Zalužani i podsjetio da bi za njenu rekonstrukciju trebalo da bude izdvojeno 6,5 miliona KM.

"U ovom kompleksu će u narednom periodu biti smještene naše organizacione jedinice, među kojima su Specijalna jedinica, jedinice za podršku Uprave za pratnju i obezbjeđenje, Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, kao i druge organizacione jedinice", kaže Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana