Додик: Локалне заједнице да назову једну улицу или трг 9. јануар

Додик: Локалне заједнице да назову једну улицу или трг 9. јануар 28.12.2017 14:17 | Срна

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик са данашњег пријема у Бањалуци поводом Дана Републике позвао је све локалне заједнице у Српској да у што скорије вријеме једну улицу или трг назову "9. јануар".

Додик је навео да Република Српска поново слави рођендан, иако је било покушаја њеног оспоравања.

"Не можете забранити љубав и осјећај припадности отаџбини никаквим декретом или силом и ми доказујемо да је то тако", нагласио је Додик на пријему поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике за спортисте, студенте, награђене ученике, делегације културних и научних радника и представнике издавача из Републике Српске, те делегацију Савеза националних мањина Републике Српске.

Додик је поручио да му је циљ очување интегритета у свим секторима друштва.

"Као држава и друштво одговорни смо да препознамо индивидуалне напоре и достигнућа враћајући вриједности које су потребне да афирмишу напоре и посебност у сваком погледу, јер на тај начин највише повезујемо Републику Српску са оним што јесмо и желимо да будемо", рекао је Додик.

Предсједник Српске је захвалио спортистима, студентима, награђеним ученицима труду и пожелио им све најбоље. "Самим тим што сте данас овдје значи да сте препознати као најбољи у свом домену", нагласио је Додик.

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић рекао је да је знање развојна шанса Републике Српске.

"То је енергија коју треба ослободити и ми треба да постигнемо резултате који ће обезбиједити толерантно партнерство засновано на знању. У свијету можемо бити много већи и бољи", сматра Комић.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић сматра да Српска има талената иза којих стоји мукотрпан рад и улагања, те вјерује да ће спортисти, умјетници и ученици из Српске имати још боље резултате, јер се сваке године све више улаже у ове области.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је да је поносна на спортски систем Српске.

Најуспјешнији српски џудиста Немања Мајдов рекао је да је 2017. најбоља година у његовој каријери и најсрећнија у животу јер је постао први свјетски првак из Републике Српске у било ком олимпијском спорту.

Он је поручио да ће се потрудити да понови овај историјски успјех.

Ученик осмог разреда Основне школе "Свети Сава" у Модричи Неда Симић, побједник у писању он-лајн есеја на енглеском језику у конкуренцији 15.000 ученика из 155 земаља, каже да је побједом на овом такмичењу освојила пут у Јапан у новембру, гдје је излагала свој есеј и понуђена јој је стипендија у једној школи.

Иницијатива да улице добију назив "9. јануар"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је писмо градоначелницима и начелницима општина у Српској у којем их позива да у најскорије вријеме, путем скупштинских одлука, одреде једну улицу у својим локалним заједницама која ће носити назив "9. јануар".
"На тај начин сви заједно даћемо снажан допринос сјећању на Дан када је проглашена Република Српска и поштовање свима који су се изборили да ми данас у миру славимо Републику Српску", поручио је Додик.

Он је свим градоначелницима и начелницима општина у Српској честитао Дан Републике - 9. јануар, истичући да је увјерен да дијеле његово размишљање о значају Републике Српске и обиљежавању дана када је створена, саопштено је из кабинета предсједника Српске.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица