Додик: Крајње је вријеме да СДС престане да обмањује грађане

Срна
Додик: Крајње је вријеме да СДС престане да обмањује грађане

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је крајње вријеме да СДС престане да обмањује грађане Републике Српске јефтином демагогијом и измишљотинама, јер је њима ионако одавно све јасно.

Додик је рекао да је лидер СДА Бакир Изетбеговић "изабрао СДС и остале партијице из Савеза за промјене /СзП/" да буду власт у заједничким институцијама БиХ и да подржавају његову политику, иако те партије нису већинска воља грађана Српске.

"Како то да /предсједнику СДС-а Вукоти/ Говедарици нико до сада није јавио да је странка којом предсједава у коалицији са Бакиром Изетбеговићем и да СДС договара политике на нивоу БиХ управо са СДА и Изетбеговићем. Ми смо опозиција и таквој политици и тако 'скрпљеној' већини на нивоу БиХ и не видим разлог да Говедарица манипулише грађанима причом о некаквом наводом договору у Мостару", рекао је Срни Додик, који је предсједник СНСД-а.

Он је предложио Говедарици да, умјесто тражења криваца у СНСД-у, пита неформалног шефа СДС-а Мирка Шаровића како је могуће да се без његове сагласности на дневном реду Савјета министара појави иједно питање.

"Наравно да није могуће, и наравно да је Шаровић дао пристанак на такав дневни ред, и наравно да су министри из Републике Српске били активни у сједници Савјета министара коју сада оспоравају. Крајње је вријеме да СДС престане да обмањује грађане Републике Српске јефтином демагогијом и измишљотинама. Њима је ионако све одавно јасно", поручио је предсједник Српске.

Он је оцијенио да оспоравање Закона о акцизама, које данима проводи СзП, није ништа друго него штетна дјелатност према Републици Српској, а све у борби за власт у Српској.

"Није истина да ће због тог закона трпјети пољопривредници Српске. Од тог закона корист ће имати Република Српска, односно њени путеви и ауто-путеви, а дио средстава ће ићи за пољопривреду и здравство у моделу који смо договорили у Српској. Зато је Влада Републике Српске и опредијељена да тај закон подржи, јер је он и те како користан за Српску", нагласио је предсједник Српске.

Он је оцијенио да, изгледа, да СДС све што је корисно за Српску доживљава као своју партијску штету. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана