Додик: Изјаве Комарице уносе немир на простор који вапи за миром

Срна
Додик: Изјаве Комарице уносе немир на простор који вапи за миром

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је Срни да изјаве бањалучког бискупа Фрање Комарице не служе побољшању квалитета живота ни римокатолика ни других грађана у Српској, те да само уносе беспотребан немир на простор који вапи за миром и изградњом повјерења.

"Цијенећи чињеницу да је бискуп Фрањо Комарица црквени великодостојник и да може да изражава забринутост, оправдану или неоправдану, свеједно, положајем своје пастве, одлучио сам да не коментаришем његове учестале нетачне, тенденцозне и, на моменте, злураде наводе. Овом приликом би му само поручио да престане да користи име Републике Српске и моје лично име у остваривању својих амбиција", рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише тврдњу Комарице да се "поновна изградња цркава одвија споро због бирократије Милорада Додика".

Предсједник Српске је нагласио да су римокатолици, као и православци и муслимани грађани Републике Српске и потпуно равноправни у остваривању својих права, те да ће тако и остати.

"Опсервације бискупа Комарице не служе побољшању квалитета живота ни римокатолика ни других грађана. Оне уносе само беспотребан немир на простор који вапи за миром и изградњом повјерења. За разлику од њега, власти Републике Српске свакодневно раде на унапређењу квалитета живота својих грађана, не гледајући на њихову националност или вјероисповјест", истакао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана