Додик: Изградити мрежу ауто-путева у дужини од 400 километара

Срна
Додик: Изградити мрежу ауто-путева у дужини од 400 километара

Лакташи - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска жели да настави градњу мреже ауто-путева до границе са Србијом и унутар своје територије у дужини од 400 километара.

"Дионица од Маховљана до села Друговићи повећава мрежу наших ауто-путева на 80 километара и веома сам захвалан предсједнику Србије Александру Вучићу што је данас овде", рекао је Додик новинарима у Лакташима након отварања дионице ауто-пута "9. јануар" /Бањалука-Добој/ од Маховљана до Друговића, у дужини од 10 километара.


Додик је захвалио свима који су подржали изградњу ауто-пута, као и финансијским институцијама које су у томе учествовале.

"Наредне године биће завршена траса ауто-пута до Прњавора, а преговарамо и за изградњу ауто-пута према Шамцу и даље", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је оцијенио да изградњом ауто-путева Република Српска мијења изглед и да је реализација великих инфраструктурних пројеката цивилизацијско достигнуће.

Додик је истакао да је намјера да се привреде Српске и Србије што више увезују, за шта су неопходни ауто-путеви.

"Циљ нам је и да наши наставни планови и програми буду што више усклађени јер је ријеч о једном народу и култури", рекао је Додик.

Додик је оцијенио да Српска и Србија сада најбоље сарађују, што је важно за грађане за обје стране Дрине. "Рјешавамо сваки крупан проблем који се појави. А хвала Србији и за новац за изградњу моста између Братунца и Љубовије", навео је Додик.

Предсједник Српске је захвалио Вучићу за помоћ општинама у Републици Српској, те навео да ће локалне заједнице градити објекте онако како је планирано.

Коментаришући набавку авиона у Србији, Додик је рекао да је то гаранација за мир.

"Србија је најзначајнија земља у региону за стабилност. Ова земља је сваки дан снажнија, ми је волимо, а свако опремање Војске Србије значајно је и за нас", закључио је Додик.  

Додик: Немам ништа против разговора политичких лидера

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да нема ништа против разговора лидера политичких странака у Српској.
Коментаришући скуп који је данас у Бањалуци организовала Уједињена Српска, Додик је рекао новинарима да је и на отварању дионице ауто-пута у Лакташима био скуп грађана.

У Бањалуци је одржана мирна шетња против подјела и сукоба симболично названа "Мир браћо", коју је организвала Уједињена Српска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана