Додик: Изетбеговића сам питао око инцијативе за промјену назива РС, он ме само гледао

klix.ba
Додик: Изетбеговића сам питао око инцијативе за промјену назива РС, он ме само гледао

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Источном Сарајеву да је на састанку с лидерима СДА и ХДЗ-а БиХ у понедјељак, Бакира Изетбеговића упитао вези са инцијативом о промјени имена Република Српска.

“Нисмо нешто о томе разговарали, али сам га упитао да ли је озбиљан у вези с тим, он ме само гледао”, рекао је Додик, одговарајући на питање новинара.

Додик је данас заједно са амбасадором Русије Петром Иванцовпм положио вијенац код спомен-плоче некадашњем руском амбасадору у УН Виталију Чуркину, који је познат по томе што је блокирао у Савјету безбједности нацрт резолуције о Сребреници коју је предложила Велика Британија.

Он је поновио да је у овом тренутку отворено питање формирање власти и да на поменутом састанку с Изетбеговићем и Драганом Човичем није било никаквих помака.

“Били смо недавно у Бриселу и тамо је речено да ничим није условљено формирање власти ни МАП-ом, ни НАТО-ом нити било каквим упитницима”, рекао је Додик.

Новинари су га упитали да ли је ријешено питање његовог осигурања, будући да инсистира на припаднике МУП-а РС, док је надлежност на Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ, Додик је рекао “анкетирајте ове момке иза мене и видјет ћете одакле долазе, из МУП-а РС”.

Он је рекао да политичари из Републике Српске свакодневно доживљавају притиске због уласка БиХ у НАТО, те да се одлука Скупштине о војној неутралности не уважава. Говорећи о проблемима с мигрантима рекао је да је зато највише одговорна “актуелна неспособна структура” на нивоу државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана