Додик: Изетбеговић разорио Предсједништво БиХ

Срна
Додик: Изетбеговић разорио Предсједништво БиХ

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Бакир Изетбеговић "разорио Предсједништво БиХ" и да ће сви будући покушаји странаца да присиле друге да учествују у функционисању и раду органа БиХ неминовно морати да укључе ту спознају.

"Сада и они у Републици Српској који су вјеровали да треба да тамо раде и онда када су ти органи радили против нас имају добру праксу Изетбеговића", рекао је Додик за београдску "Политику".


Он је оцијенио да у Српској сви треба да остану јединствени и да на сједници Народне скупштине Републике Српске донесу одлуке важне за даље позиционирање у БиХ.

Додик је истакао да то подразумијева рјешавање многих питања која се не тичу само "узурпације Предсједништва БиХ од стране Изетбеговића".

"Да бисмо се ми у пуном капацитету вратили у органе БиХ морамо ријешити и проблем страних судија, али и наметања одлука високог преставника двадесетак година, као и то како убудуће спријечити оваква неуставна понашања. Ако хоће у реду је, а ако неће, нама је сасвим довољна и Република Српска", поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске оцијенио је да је Србија нападнута овим чином и агресивним понашањем, те истакао да је посебно иритантно што је то урађено према земљи која је у протеклом времену показивала жељу и способност за јачање сарадње и мира у региону.

"Баш то Изетбеговићу и смета јер настоји да створи привид од такве Србије", указао је Додик.

Предсједник Српске је Изетбеговићеве оптужбе о сарадњи са Србијом оцијенио смијешним. "Напросто, увијек ћемо бити на страни Србије. То је држава која нас интересује, у БиХ смо под морањем", поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана