Dodik: Iskorišteno demokratsko pravo za izjašnjavanje o svom prazniku

Srna
Dodik: Iskorišteno demokratsko pravo za izjašnjavanje o svom prazniku

Brčko - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska nikoga ne ugrožava, niti je prijetnja miru i teritorijalnom integritetu BiH, te da je na referendumu samo iskorišteno demokratsko pravo za izjašnjavanje o svom državnom prazniku.

Dodik je povodom apela, koji je uputio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Njemačke Frank Valterom Štajnmajerom da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom jer referendum ne predstavlja prijetnju teritorijalnom integritetu BiH, niti Dejtonskom sporazumu, istakao da je riječ o poznatim stavu i opredjeljenju Ruske Federacije u vezi sa referendumom u Republici Srpskoj.


"Mi nikoga ne ugrožavamo u BiH, niti smo prijetnja miru i teritorijalnom integritetu BiH. Samo smo iskoristili svoje demokratsko pravo da se izjasnimo o svom državnom prazniku", rekao je Dodik.

Lavrov je u razgovoru sa Štajnmajerom apelovao da se ne podstiču napetosti u vezi sa situacijom u Republici Srpskoj, već se treba fokusirati da se podstakne na konstruktivan dijalog o svim aktuelnim pitanjima procesa stabilizacije u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana