Dodik: Institucije BiH da se izvine Rusiji i Prilepinu

Srna
Dodik: Institucije BiH da se izvine Rusiji i Prilepinu

Istočno Sarajevo - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da se institucije BiH moraju što prije izviniti Rusiji i njenom piscu Zaharu Prilepinu.

Dodik je istakao da se nadležni u institucijama BiH moraju izviniti i Republici Srpskoj, jer su 23. avgusta zabranili ulazak u BiH ovom ruskom piscu.


“Ako toga nema, naši odnosi će biti dovedeni na nivo koji će uvijek tražiti dodatne odgovore na to”, rekao je Dodik nakon razgovora sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim.

Prema njegovim riječima, još nema nikakvih odgovora iz institucija BiH u vezi sa nedavnim slučajem zabrane ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu.

“Ivanić i ostali ćute o tome, a ni Savjet ministara ništa ne govori. Očigledno je da je riječ o zloupotrebi institucija BiH i to se više nikada ne smije desiti”, naglasio je Dodik.

Govoreći o sastanku sa ruskim diplomatom, Dodik je naveo da su razgovarali o posjeti gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka, koji danas stiže u Banjaluku, te o posjeti ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u ponedjeljak, 17. septembra.

Prema Dodikovim riječima, Lavrov će u Banjaluci prisustvovati osveštenju temelja Rusko-srpskog centra.

Dodik je rekao da je na sastanku sa Ivancovim bilo riječi i o predizbornoj kampanji koja je u toku, te naglasio da se moraju stvoriti uslovi za održavanje fer i korektih izbora u BiH, sa čime se saglasio i ruski ambasador.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana