Dodik: Imenovati operativno tijelo koje će u Srpskoj pratiti kretanje migranata

Srna
Dodik: Imenovati operativno tijelo koje će u Srpskoj pratiti kretanje migranata

Kozara - Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na današnjem sastanku predstavnika vladajuće koalicije u Republici Srpskoj dogovoreno da bude imenovano operativno tijelo koje će u Srpskoj pratiti kretanje migranata.

Dodik je rekao da ovo operativno tijelo treba da prati i uključi sve institucije - policiju, Civilnu zaštitu, lokalne zajednice, da bi se utvrdilo tačno kretanje, ulazak, zadržavanje i prolazak migranata.


"Mi ne želimo migrante na našim prostorima, jer smo odgovorni prema svojim građanima i ovdje neće biti sabirnih centara za migrante. Ako Evropa hoće humanost, neka otvori granice i primi migrante", rekao je Dodik novinarima na Kozari.

On je istakao da je to stav koalicije SNSD-, DNS, SP, ali i većinska volja naroda.

"Svako ko je gladan dobiće hranu, ali ne želimo da nam nesposobna vlast na nivou BiH i pojedinci kreiraju neka buduća rješenja i odbucujemo politike koje idu za tim da se na prostorima gdje su Srbi bili u Federaciji BiH sada pokušavaju napraviti migrantska naselja, jer razumijemo da je to trajno naseljavanje ljudi koji treba da etnički očiste Srbe na tom prostoru", zaključio je Dodik.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da Republika Srpska i Federacija BiH moraju efikasnije raditi na suzbijanju velikog broja migranata, jer ih Srpska ne može primati.

"Mi nemamo mogućnosti da zbrinemo migrante", rekao je Pavić.

Na Kozari je danas održan sastanak vladajuće koalicije SNSD-a, DNS-a i SP na kojem je razmatrana politička situacija u Republici Srpskoj i BiH.
 

Dodik: Srpska u predstojeće izbore ulazi najstabilnija do sada

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska, od svih do sada održanih izbora, u predstojeće ulazi najstabilnija.
Nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije - SNSD-a, DNS-a i SP-a na Kozari, Dodik je rekao novinarima da je učinjeno mnogo na poboljšanju života građana Republike Srpske i da ne vidi načina da Srpska, njene finansije i institucije budu ugroženi.

Dodik je naglasio da Srpska bilježi rast u 15 posljednjih kvartala, podsjetivši da su povećane penzije i plate, kao i da se grade važni objekti.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je da su na današnjem sastanku usaglašeni stavovi koalicije po svim pitanjima, kao i da je neupitna podrška pojedinačnim kandidatima na predstojećim izborima.

On je ocijenio da je politička i finansijska situacija u Republici Srpskoj povoljna i da se sve obaveze izvršavaju.

Osvrćući se na migrantsku krizu u BiH, Pavić je ocijenio da Republika Srpska i Federacija BiH moraju efikansnije raditi na suzbijanju velikog broja migranata jer ih Srpska ne može primati.

Lider SP-a Petar Đokić ocijenio je da je koaliciono djelovanje u prethodnom periodu bilo usmjereno na poboljšanje ekonomskog stanja i da su rezultati vidljivi.

 

Dodik: Pobjeda na izborima rezervisana za koaliciju SNSD- DNS-SP

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je pobjeda na predstojećim izborima rezervisana za koaliciju SNSD-DNS-SP, njihove kandidate i liste, o čemu govore sve ankete.
"Savez za promjene može samo na trivijalnim stvarima da vodi kampanje, kao što je slučaj žDragičevićž, što pokušavaju održati u javnosti, a vidi se da je to čista politizacija koja se više nikome ne mora objašnjavati, jer je svima jasno o čemu se tu radi", rekao je Dodik.

On je poručio da se koalicija SNSD-DNS-SP pripremila za pobjedu na izborima.

"Veliki dar koji želimo podariti građanima Republike Srpske je pobjeda ove koalicije, jer to znači pobjedu patriotske, a ne izdajničke koalicije koju čine PDP-SDS-NDP", rekao je Dodik novinarima na Kozari nakon sastanka delegacija partija vladajuće koalicije.

Dodik je rekao da unutar koalicije SNSD-DNS-SP nema posebnih problema, te da su ove partije vezane za sudbinu naroda u Srpskoj i nisu zagledane na bilo koju drugu stranu, zbog čega su i njihovi odgovori jasni.

Lider SNSD-a je ocijenio da je mnogo urađeno na poboljšanju života građana u Srpskoj, podsjetivši da su doneseni propisi i utvrđen način legalizacije do sada bespravno izgrađenih objekata, dok je Vlada Srpske učinila sve da pomogne putem isplate socijalnih naknada, a rješavaju se i problemi žrtava rata.

"Republika Srpska je stabilna, kao i njene institucije. Ekonomska, socijalna i politička situacija su stabilne. Sve obaveze prema poljoprivrednom sektoru su izvršene", rekao je Dodik i dodao da ne vidi načina da Srpska, njene finansije i institucije budu ugroženi.

Dodik je rekao da Republika Srpska, od svih do sada održanih izbora, u predstojeće ulazi najstabilnija.

On je naglasio da Srpska bilježi rast u 15 posljednjih kvartala, podsjetivši da su povećane penzije i plate, kao i da se grade važni objekti.

"Od 10. septembra biće isplaćena diferencirana jednokratna pomoć penzionerima, povećane su penzije i plate, gradimo važne kapitalne i infastrukturne objekte, završavamo bolnicu u Istočnom Sarajevu i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, počinjemo izgradnju bolnice u Doboju, krećemo sa definisanjem uslova za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor i auto-puta koji treba da nastavi od Doboja prema Modriči, Vukosavlju do granice sa Brčko distriktom", precizirao je Dodik.

On je istakao da se sa Srbijom osmišljava dionica puta od granice Brčko distrikta do Drine, kako bi to bilo cjelovito rješenje puta do Srbije.

"Ne vidimo način da se ugroze institucije Republike, naš budžet i javni računi, jer su veoma efikasni. Reagovali smo na štete koje su nastale usljed nevremena u Prijedoru i Banjaluci i Vlada Srpske već vrši doznake sredstava da se pomogne onima koji su pretrpjeli štetu", rekao je Dodik, koji je i predsjednik Srpske.  

Pavić: Podrška građana na izborima biće veća nego što neki misle

Lider DNS-a Marko Pavić smatra da će podrška građana koaliciji SNSD-DNS-SP na predstojećim izborima biti mnogo veća nego što to neki misle u ovom trenutku.
Pavić je rekao da su na današnjem sastanku vladajuće koalicije u Srpskoj usaglašeni stavovi po svim pitanjima, kao i da je neupitna podrška pojedinačnim kandidatima na predstojećim izborima.

On je ocijenio da je politička i finansijska situacija u Republici Srpskoj povoljna i da se sve obaveze izvršavaju.

"Ocijenili smo da su politička i finansijska situacija povoljne, izvršavaju se budžetske, međunarodne i kreditne obaveze, kao i one prema građanima i udruženjima", rekao je Pavić novinarima na Mrakovici nakon sastanka delegacija partija vladajuće koalicije u Srpskoj - SNSD-DNS-SP.

On je ocijenio da su međustranački odnosi unutar koalicije na vrlo visokom nivou, bez poteškoća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana