Додик: Именовати оперативно тијело које ће у Српској пратити кретање миграната

Срна
Додик: Именовати оперативно тијело које ће у Српској пратити кретање миграната

Козара - Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је на данашњем састанку представника владајуће коалиције у Републици Српској договорено да буде именовано оперативно тијело које ће у Српској пратити кретање миграната.

Додик је рекао да ово оперативно тијело треба да прати и укључи све институције - полицију, Цивилну заштиту, локалне заједнице, да би се утврдило тачно кретање, улазак, задржавање и пролазак миграната.


"Ми не желимо мигранте на нашим просторима, јер смо одговорни према својим грађанима и овдје неће бити сабирних центара за мигранте. Ако Европа хоће хуманост, нека отвори границе и прими мигранте", рекао је Додик новинарима на Козари.

Он је истакао да је то став коалиције СНСД-, ДНС, СП, али и већинска воља народа.

"Свако ко је гладан добиће храну, али не желимо да нам неспособна власт на нивоу БиХ и појединци креирају нека будућа рјешења и одбуцујемо политике које иду за тим да се на просторима гдје су Срби били у Федерацији БиХ сада покушавају направити мигрантска насеља, јер разумијемо да је то трајно насељавање људи који треба да етнички очисте Србе на том простору", закључио је Додик.

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да Република Српска и Федерација БиХ морају ефикасније радити на сузбијању великог броја миграната, јер их Српска не може примати.

"Ми немамо могућности да збринемо мигранте", рекао је Павић.

На Козари је данас одржан састанак владајуће коалиције СНСД-а, ДНС-а и СП на којем је разматрана политичка ситуација у Републици Српској и БиХ.
 

Додик: Српска у предстојеће изборе улази најстабилнија до сада

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска, од свих до сада одржаних избора, у предстојеће улази најстабилнија.
Након састанка представника владајуће коалиције - СНСД-а, ДНС-а и СП-а на Козари, Додик је рекао новинарима да је учињено много на побољшању живота грађана Републике Српске и да не види начина да Српска, њене финансије и институције буду угрожени.

Додик је нагласио да Српска биљежи раст у 15 посљедњих квартала, подсјетивши да су повећане пензије и плате, као и да се граде важни објекти.

Лидер ДНС-а Марко Павић рекао је да су на данашњем састанку усаглашени ставови коалиције по свим питањима, као и да је неупитна подршка појединачним кандидатима на предстојећим изборима.

Он је оцијенио да је политичка и финансијска ситуација у Републици Српској повољна и да се све обавезе извршавају.

Осврћући се на мигрантску кризу у БиХ, Павић је оцијенио да Република Српска и Федерација БиХ морају ефикансније радити на сузбијању великог броја миграната јер их Српска не може примати.

Лидер СП-а Петар Ђокић оцијенио је да је коалиционо дјеловање у претходном периоду било усмјерено на побољшање економског стања и да су резултати видљиви.

 

Додик: Побједа на изборима резервисана за коалицију СНСД- ДНС-СП

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је побједа на предстојећим изборима резервисана за коалицију СНСД-ДНС-СП, њихове кандидате и листе, о чему говоре све анкете.
"Савез за промјене може само на тривијалним стварима да води кампање, као што је случај жДрагичевићж, што покушавају одржати у јавности, а види се да је то чиста политизација која се више никоме не мора објашњавати, јер је свима јасно о чему се ту ради", рекао је Додик.

Он је поручио да се коалиција СНСД-ДНС-СП припремила за побједу на изборима.

"Велики дар који желимо подарити грађанима Републике Српске је побједа ове коалиције, јер то значи побједу патриотске, а не издајничке коалиције коју чине ПДП-СДС-НДП", рекао је Додик новинарима на Козари након састанка делегација партија владајуће коалиције.

Додик је рекао да унутар коалиције СНСД-ДНС-СП нема посебних проблема, те да су ове партије везане за судбину народа у Српској и нису загледане на било коју другу страну, због чега су и њихови одговори јасни.

Лидер СНСД-а је оцијенио да је много урађено на побољшању живота грађана у Српској, подсјетивши да су донесени прописи и утврђен начин легализације до сада бесправно изграђених објеката, док је Влада Српске учинила све да помогне путем исплате социјалних накнада, а рјешавају се и проблеми жртава рата.

"Република Српска је стабилна, као и њене институције. Економска, социјална и политичка ситуација су стабилне. Све обавезе према пољопривредном сектору су извршене", рекао је Додик и додао да не види начина да Српска, њене финансије и институције буду угрожени.

Додик је рекао да Република Српска, од свих до сада одржаних избора, у предстојеће улази најстабилнија.

Он је нагласио да Српска биљежи раст у 15 посљедњих квартала, подсјетивши да су повећане пензије и плате, као и да се граде важни објекти.

"Од 10. септембра биће исплаћена диференцирана једнократна помоћ пензионерима, повећане су пензије и плате, градимо важне капиталне и инфаструктурне објекте, завршавамо болницу у Источном Сарајеву и Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, почињемо изградњу болнице у Добоју, крећемо са дефинисањем услова за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор и ауто-пута који треба да настави од Добоја према Модричи, Вукосављу до границе са Брчко дистриктом", прецизирао је Додик.

Он је истакао да се са Србијом осмишљава дионица пута од границе Брчко дистрикта до Дрине, како би то било цјеловито рјешење пута до Србије.

"Не видимо начин да се угрозе институције Републике, наш буџет и јавни рачуни, јер су веома ефикасни. Реаговали смо на штете које су настале усљед невремена у Приједору и Бањалуци и Влада Српске већ врши дознаке средстава да се помогне онима који су претрпјели штету", рекао је Додик, који је и предсједник Српске.  

Павић: Подршка грађана на изборима биће већа него што неки мисле

Лидер ДНС-а Марко Павић сматра да ће подршка грађана коалицији СНСД-ДНС-СП на предстојећим изборима бити много већа него што то неки мисле у овом тренутку.
Павић је рекао да су на данашњем састанку владајуће коалиције у Српској усаглашени ставови по свим питањима, као и да је неупитна подршка појединачним кандидатима на предстојећим изборима.

Он је оцијенио да је политичка и финансијска ситуација у Републици Српској повољна и да се све обавезе извршавају.

"Оцијенили смо да су политичка и финансијска ситуација повољне, извршавају се буџетске, међународне и кредитне обавезе, као и оне према грађанима и удружењима", рекао је Павић новинарима на Мраковици након састанка делегација партија владајуће коалиције у Српској - СНСД-ДНС-СП.

Он је оцијенио да су међустраначки односи унутар коалиције на врло високом нивоу, без потешкоћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана