Dodik: Imaćemo svog kandidata za predsjednika srpske

Srna
Dodik: Imaćemo svog kandidata za predsjednika srpske

Banjaluka - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je će ova stranka imati svog kandidata za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima, te da je o tome potrebno usaglašavanje sa koalicionim partnerima.

Dodik je naglasio da bi u drugoj polovini naredne sedmice trebalo da bude organizovan sastanak sa koalicionim partnerima, te da se za to čeka povratak predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića sa službenog puta iz Kine.


"Mislim da smo svi rano krenuli u tu vrstu priče. Mi želimo u okviru patriotskog bloka, koji će okupiti sve političke partije koje to žele i koje se bore za Republiku Srpsku naspram bosanskog bloka koji čine SDS, PDP i NDP, voditi politiku dogovora oko zajedničkog kandidata", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će većina tih partija na nivou Republike Srpske imati svoje posebne liste, ali da se pokušava za Predstavnički dom parlamenta BiH dogovoriti jedna lista.

"To je lista koja može da obezbijedi deset poslaničkih mandata i da sa stanovišta odlučivanja u BiH ne budemo zavisni od volje Sarajeva nego da imamo autentičnu volju", poručio je Dodik.  

Republika Srpska nije imala nikakve koristi od DKP mreže

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Srpska nije imala nikakve koristi od diplomatsko-konzularne mreže /DKP/BiH, te da u njenom značajnom dijelu ima neprijateljske strukture.
Dodik je naveo da se to jasno moglo vidjeti nedavno u Moskvi, kada se ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović fotografisao sa grupom studenata ističući ratnu zastavu takozvane Republike BiH.

"Činjenica je da dio sredstava za DKP mrežu, pa i za ambasadora u Rusiji, obezbjeđuje Republika Srpska, a od toga ništa ne dobija", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je dodao da ljudi koji rukovode DKP mrežom apsolutno nisu radili svoj posao, već su se prepustili inerciji.

"Nije dovoljno da neko kaže da će pokrenuti zahtjev za smjenu tog ambasadora, nego ga treba smijeniti ili ne biti tamo u zajedničkim institucijama. To je način rada, a ne da se stalno ponižava Republika Srpska", poručio je Dodik.

Prema Dodikovim, riječima, kakva je BiH takva je i njena DKP mreža.
 

Predsjednik Republike Srspke Milorad Dodik izjavio je da je zadovoljan efektima lobiranja u SAD, te da je doprinos lobista veoma značajan u zaustavljanju rigidnog ponašanja visokih predstavnika u BiH.
Dodik je istakao da je Srpska smatrala da treba da uradi ono što rade i druge zemlje i kompanije.

"U najgorim vremenima za Republiku Srpsku, kada je američko prisustvo ovdje bilo veoma snažno i odlučivalo o određenim stvarima, Srpska je iznenada ili neočekivano iskliznula u smislu zaustavljanja stalnog revidiranja njene nadležnosti, za što je bio značajan i doprinos lobista", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana