Додик: Идуће седмице одговор СДС-а

Срна
Додик: Идуће седмице одговор СДС-а

Бањалука - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће СДС почетком идуће седмице дати јасан одговор о учешћу у Савјету министара БиХ. "СДС у Републици Српској преферира опозиционо дјеловање, али је исказана спремност да се ради на заједничким питањима од интереса за Републику Српску на нивоу БиХ", рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци након састанка делегација СНСД-а и СДС-а о учешћу СДС-а у Савјету министара БиХ.

Додик је рекао да је на састанку било ријечи о Изборном закону БиХ, о ПДВ-у и о Уставу БиХ.

"Потврђен је раније донесен став СНСД-а, СДС-а, ПДП-а и свих других политичких странака да су уставне промјене могуће само као одговор којим би била спроведена судска одлука у предмету жСејдић-Финциж. Рехабилитовали смо наш став да се Република Српска не одриче непосредног избора члана Предсједништва БиХ и да се бира један из Републике Српске", истакао је Додик.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је новинарима да ће органи СДС-а идуће седмице дати коначан одговор о учешћу ове странке у Савјету министара БиХ.

Говедарица је потврдио да му је Додик понудио једно министарско мјесто у Савјету министара БиХ, али да он не жели да се бави персоналним рјешењима, већ ће о томе одлуку донијети органи СДС-а.

"СДС жели да буде партнер са СНСД-ом, али на равноправној основи, не улазећи у то да ли ћемо бити саставни дио власти или не. О свему томе ће се органи СДС-а врло брзо изјаснити и донијети коначан став", истакао је Говедарица.

Он је рекао да је важно да нису у питању политички трикови, већ да је ријеч о српском јединству, јер ако га нема онда се улази у домен једноумља које није потребно ниједној политичкој организацији у Републици Српској.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана