Додик: Градња моста Братољуб иде предвиђеном динамиком

Срна
Додик: Градња моста Братољуб иде предвиђеном динамиком

Братунац - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да градња моста Братунац - Љубовија преко Дрине иде планираном динамиком и да постоје сигурне гаранције да ће, како је предвиђено, крајем августа ове године мост у цијелости бити завршен и стављен у функцију.

Додик је, након обиласка моста "Братољуб" са предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановић, предсједником Србије Томиславом Николићем, премијером Србије Александром Вучићем и министрима у владама Републике Српске и Србије, изразио захвалност руководству Србије зато што су се, како каже, загледали на ову страну и донијели одлуку да се, заједно са потенцијалима Републике Српске, изгради овај мост.


"Мост је важан са становишта овог краја, Републике Српске и Србије и зато је симболички назив моста 'Братољуб' сигурно нешто што је потребно чинити, не само изградњом мостова, него и обичним контактима са људима", рекао је Додик.

Наглашавајући да су у градњу моста уложена огромна средства, Додик је подсјетио да Србија финансира комплетну изградњу моста са обје обале Дрине, а Републике Српске ће урадити приступне путеве на братуначкој страни, док ће Управа за индиректно опорезивање издвојити средства за изградњу граничног прелаза.

Додик је изразио задовољство због чињенице да ће бити само једна процедура на овом граничном прелазу, који ће бити робног карактера.

"Треба рећи да на простору од Зворника до Вишеграда, готово 80 километара, не постоји ни један гранични прелаз тог типа и то само говори о томе колико ће то бити важно за грађане и привреду Републике Српске и Србије", нагласио је предсједник Српске.

Он је истакао да мост премошћује Дрину која је митска ријека за српски народ и да на овај начин показује и доказује опредјељење за јединство српског народа и на једној и на другој обали Дрине.

Додик је додао да је Републике Српска загледана у Србију и да се радује њеној снази, економском и сваком другом јачању.

"Републике Српска гради своју будућност на добрим односима и сарадњи са Србијом и ми у том погледу развијамо своје жеље и показујемо да у конкретним нашим односима долазимо до рјешења као што је овај мост", рекао је Додик.

Додик је нагласио да ће мост вјековима да свједочи о овом тешком времену за наш народ који је одлучан да гради и прави мостове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана