Додик: Говедарица да прочита споразум из 2012. године

Срна
Додик: Говедарица да прочита споразум из 2012. године

Бањалука - Предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је тешко полемисати са људима који не владају основним чињеницама, као што предсједник СДС-а Вукота Говедарица не влада питањем Акционог плана за приступање НАТО /МАП/, књижења имовине, али, нажалост, ни осталим битним политичким питањима.

"Лаж је да је СНСД одлучивао о МАП-у, али ако Говедарица то неће да схвати можда ћу бити јаснији ако кажем - нема МАП-а. Али га позивам да сутра не отрчи у добро познату амбасаду да их увјерава да ће МАП-а бити чим они дођу на власт", поручио је Додик.


На питање Срне да прокоментарише тврдњу Говедарице да ниједан потез актуелног Савјета министара БиХ и Предсједништва БиХ није проузроковао одлуку Уставног суда БиХ о књижењу војне имовине, те да је некоректно да било ко из Републике Српске за то оптужује поједине институције, односно члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, Додик је рекао да је само једном погледао шта је Иванић изјављивао посљедњих мјесеци о књижењу војне имовине, Говедарица би знао да су критике на његов рачун и те како утемељене.

Предсједник Српске је оцијенио да Говедарица још није схватио да је нечињење исто што и чињење ако производи посљедицу и поручио да му је зато боље да ћути него да говори о томе шта су актуелни Савјет министара и Предсједништво урадили у претходном периоду.

"Питање је шта су пропустили да ураде, а било је на штету Српској", рекао је Додик.

Он је навео да Говедарица не зна чак ни шта је његов претходник Младен Босић потписао на састанку лидера 2012. када се одлучивало о књижењу укупне имовине и позвао га да прочита текст споразума и види да је рјешење за проблем пронађено, те да је заједно са СНСД-ом дио рјешења био и СДС.

Додик није желио да коментарише изјаву Говедарице да Република Српска губи своју територију и то за вријеме док је он на власти, нагласивши да су то глупости и да о томе не би полемисао са неким ко није био у Републици Српској и са својим народом док се та територија заокруживала и стварала држава.

"Говедарица је дезертирао у камиону брашна и он о темељима Републике Српске нема никакво право да моралише", поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана