Dodik: Glasanje - oružje srpskog naroda

Srna
Dodik: Glasanje - oružje srpskog naroda

Vlasenica - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je njegov zadatak da Republika Srpska bude mirna i stabilna, ističući da je glasanje oružje srpskog naroda u BiH koje je jače od svakog drugog.

"Naše oružje danas je glasanje. Glasanje je danas i puška, i mitraljez, i teški top i artiljerija. Okupljeni oko političke ideje glasanjem odlučujemo, sve naše bitke dobijamo ili gubimo", rekao je Dodik na konvenciji Opštinskog odbora SNSD-a Vlasenica, na kojoj je predstavljena lista kandidata ove stranke za predstojeće lokalne izbore.


On je poručio onima koji prijete nasiljem, kao što to ovih dana čini lider SDA Bakir Izetbegović, da Republika Srpska neće ratovati i neće sukob, ali da će se braniti i da ima čime.

"Ja ne dam dostojanstvo Srpske i ovog naroda! Nisam avanturista koji bi vas uvukao u bilo kakakv sukob. Nama sukob ne treba. Ako se sada ne suprotstavimo i zaustavimo ovu priču o Danu Republike, za godinu dana će Izetbegović tražiti da se ukine i naziv Republika Srpska i Ustavni sud BiH sa tri stranca i dva muslimana donijeće odluku da se ukida Dan Republike. Zato, ne damo i ne možemo da damo!", poručio je Dodik.

On je naglasio da je politika SNSD-a očuvanje srpske kulture, pisma, jezika i pravoslavne vjere, dodajući da se ova stranka bavi politikom, a ne strančarenjem i da nije spremna da, zbog malog šićara, proda svoja uvjerenja.

Dodik je rekao je da podržava kandidata SNSD-a za načelnika opštine Vlasenica Miroslava Kraljevića, ističući da treba podržati ljude koji se bave privatnim biznisom.

"Dosta je više tog primitivizma u kojem su oni koji zapošljavaju lopovi, tajkuni i kriminalci. Nisu, oni nam trebaju. Hoćete li strancima da dajemo fabrike i da ih za dvije godine, ako nema profita, pokupe i odu. Trebaju nam ljudi koji su ovdje rođeni, koji ovdje imaju školske drugove, porodice, kumove. Oni će se uvijek pokrenuti i biti odgovorniji prema zajednici, nego stranac koji samo gleda na kompjuteru kakav je profit", rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je cilj da se zaustavi propadanje Vlasenice i raseljavanje stanovništva i da će to biti ostvareno jačanjem ekonomije, kao i pružanjem olakšica investitorima i podsticanjem zapošljavanja.

On je naveo da je zgrada Šumarskog fakulteta, u kojoj je održan današnji skup, najbolji primjer šta je uradio SNSD u periodu dok je imao vlast u toj opštini.

"To je nešto najvrijednije što je posljednjih godina izgrađeno na ovom prostoru. To je uradio SNSD dok je imao vlast. Odgovorno tvrdim da je ova ustanova budućnost Vlasenice i cijele regije", rekao je Kraljević.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da će u narednom periodu biti održane dvije aktivnosti od vitalne važnosti za Republiku Srpsku - referendum o Danu Republike i lokalni izbori.

"Prvo 25. septembra svi zajedno za Republiku Srpsku i za njen spas moramo svi izaći na referendum i potvrditi rođendan Republike Srpske", istakao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana