Додик Економија расте, стварају се услови за повећање плата

Срна
Додик Економија расте, стварају се услови за повећање плата

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Добоју да економија Српске расте другу годину заредом и да треба покушати обезбиједити повећање плата за све раднике у, прије свега, реалном, али и у јавном сектору.

“То мора бити реално, а не спекулативно. Мислим да се стварају услови за тако нешто”, рекао је Додик новинарима, напоменувши да о томе треба размислити као што је раније рађено на плану о повећању пензија.


Предсједник Српске је истакао да републичке власти чине све да се ствари у Републици помјере на виши ниво.

“Добра вијест за све је да смо превазишли период глобалне економске кризе која је у Републици оставила знатне проблеме, па и саме посљедице поплава у Српској из 2014. године. Санирали смо и учинили функционалним све порушене и угрожене објекте”, напоменуо је Додик.  

На нивоу БиХ нема контроле над мигрантском кризом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упозорио је да на нивоу БиХ нема контроле над мигрантском кризом, те да су заједничке институције изгубљене, да не обављају своје функције и да “отаљавају послове у вези са овим питањем”.
Додик је напоменуо да су власти у Српској много прије настанка кризе упозоравале да је потребно обезбиједити границе и тражити информације у региону.

“Умјесто тога, заједничке институције су полемисале са нама, када смо их упозоравали на то. Сада имамо заједнички проблем, који није тренутни, већ може да буде и дугорочно веома озбиљан за овај простор”, рекао је Додик новинарима у Добоју.

Додик је поручио да Република Српска остаје при јасним политикама које је утврдила када је ријеч о мигрантима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана